Hoe lang is het vliegen naar Winnipeg, Canada

De vliegtijd naar Winnipeg, Canada is 8 uur en 29 minuten.

U landt op luchthaven Winnipeg / James Armstrong Richardson International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Winnipeg is 6497 kilometer.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Veilig drinkwater in Winnipeg?

Het kraanwater in Winnipeg is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Canada andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Winnipeg

Voor uw reis naar Winnipeg worden in principe geen vaccinaties aangeraden. In Canada komen namelijk geen ernstige infectieziekten voor.

Een uitzondering hierop is Rabiës. Wanneer u tijdens uw reis regelmatig buiten de stedelijke gebieden verblijft (bijvoorbeeld bij een rondreis) dan is er een kans dat u met Rabiës in aanraking komt. Rabiës is een altijd dodelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de beet van een besmet zoogdier. Rabiës staat ook bekend onder de naam hondsdolheid.

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om eventuele vaccinaties voorafgaand aan uw reis naar Winnipeg te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Winnipeg op James Armstrong Richardson International Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

CO2 uitstoot

Canada heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 565000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 1,58% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Canada tot de 9 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Canada ongeveer 15,9 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Canada op een 8e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Canada genereert ongeveer 397344000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 95% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 0,3% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 397344000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Canada tot de 3 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Canada een elektriciteit consumptie van 570800000 megawatt. Dit is 2,3% van de totale wereld consumptie. Canada wekt voldoende duurzame energie op om aan 69,6% van de eigen energiebehoefte te voldoen.