Hoe lang is het vliegen naar Vienna (Wenen), Oostenrijk

De vliegtijd naar Vienna (Wenen), Oostenrijk is 1 uur en 23 minuten.

U landt op luchthaven Vienna International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Vienna (Wenen) is 959 kilometer.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Luchtvervuiling in Vienna (Wenen)

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Vienna (Wenen) heeft een gemiddelde concentratie van 20 PM2.5. Hiermee voldoet Vienna (Wenen) aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Vienna (Wenen) kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Vienna (Wenen) behoort tot de 122 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Vienna (Wenen)?

Het kraanwater in Vienna (Wenen) is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Oostenrijk andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Vienna (Wenen)

Voor uw reis naar Vienna (Wenen), Oostenrijk zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Oostenrijk geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Verblijft u langer dan 4 weken in Oostenrijk of wilt u in de natuur gaan wandelen dan is een vaccinatie tegen FSME aan te bevelen. FSME staat ook bekend als Teken Encefalitis. FSME wordt overgebracht door teken of door het drinken van ongepasteuriseerde melk. Het kan leiden tot een gevaarlijke infectie van de hersenen (Hersenvliesontsteking).Teken Encefalitis komt vooral voor in Centraal en Oost Europese landen waaronder Zuid Duitsland, Oostenrijk, de Balkan landen maar ook in Finland, Zweden, Denemarken en het oosten van Frankrijk.

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Vienna (Wenen)de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties.

Welke taal spreken ze in Vienna (Wenen)?

In Oostenrijk spreekt vrijwel de gehele bevolking Duits. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Kroatisch, Sloveens, Tsjechisch en Hongaars gecommuniceerd.

Bent u de taal die de bevolking van Oostenrijk spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Oostenrijk?

Oostenrijk heeft een oppervlakte van 83871 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 1426 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

Duurzame energie

Oostenrijk genereert ongeveer 50881000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 85% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 4,8% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 50881000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Oostenrijk tot de 14 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Oostenrijk een elektriciteit consumptie van 65670000 megawatt. Dit is 0,3% van de totale wereld consumptie. Oostenrijk wekt voldoende duurzame energie op om aan 77,5% van de eigen energiebehoefte te voldoen.