Hoe lang is het vliegen naar Vasco da Gama, India

De vliegtijd naar Vasco da Gama, India is 9 uur en 27 minuten.

U landt op luchthaven Dabolim Airport.

De afstand van Amsterdam naar Vasco da Gama is 7243 kilometer.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Veilig drinkwater in Vasco da Gama?

Het kraanwater in Vasco da Gama is niet veilig om te drinken!

Het drinken van kraanwater in India kan leiden tot ernstige ziekten zoals Cholera, Tyfus, Hepatitis, Meningitis, Legionella of besmetting met het Norovirus.

Neem voldoende voorzorgsmaatregelen wanneer u in India water wilt drinken. Drink absoluut geen kraanwater maar kies voor bronwater / flessenwater of ontsmet het kraanwater met zuiveringstabletten of een speciaal waterfilter.

Katadyn Waterzuiveringstabletten
Zuiveringstabletten
Prijs: EUR 18,95
Tabletten bestellen

Het Katadyn Waterzuiveringstablet is een snelle en effectieve desinfectie voor helder water. Binnen 30 minuten is, in de meeste gevallen, het water veilig drinkbaar. Gezuiverd water kunt u vervolgens gedurende 6 maanden bewaren. Deze waterzuiveringstabletten worden vaak gebruikt tijdens het reizen, kamperen en / of wandelen in het buitenland.

Katadyn Waterfilter Vario
Katadyn Waterfilter Vario
Prijs: EUR 120,00
Waterfilter bestellen

Het Katadyn Vario filter is bijzonder doeltreffend en biedt een optimaal gebruiksgemak. Het reinigt 1 liter water binnen 2 minuten! Door een speciaal filtersysteem voorzien van zowel een keramisch als een glasvezel filter heeft u in een handomdraai veilig drinkbaar water. Het steenkool (koolstof) filter verwijdert daarnaast eventuele nare luchtjes.

Controleer voordat u water uit een fles drinkt altijd of de originele afsluiting nog heel is. Het komt namelijk regelmatig voor dat gebruikte flessen worden gevuld met vervuild kraanwater en als schoon bronwater worden aangeboden. Alleen wanneer de originele afsluiting (sealing) van de fles (zoals deze door de producent is aangebracht) nog heel is, kunt u het water veilig drinken. Is de sealing van de fles verwijderd of beschadigd beschouw het water dan als verontreinigd en gooi het weg of zuiver het met zuiveringstabletten of een filter.

Het water in Vasco da Gama is van dermate slechte kwaliteit dat u naast flessenwater, reinigingstabletten en filters ook aanvullende maatregelen moet nemen. Zo neemt u beter geen ijsklontjes of waterijsjes, gebruikt u voor het tanden poetsen of het reinigen van uw lenzen altijd flessenwater en eet u alleen groente die is gewassen met gekookt water.

Noodzakelijke vaccinaties voor Vasco da Gama

Voor uw reis naar Vasco da Gama is het belangrijk dat u de juiste vaccinaties heeft gehaald. In India komen namelijk meerdere infectieziekten voor die een ernstig of zelfs dodelijk ziekteverloop kennen. Enkele van deze infectieziekten openbaren zich pas na enige tijd en kunnen dus ook na terugkomst in Nederland klachten veroorzaken. Om uw reis (en de periode daarna) in goede gezondheid te kunnen beleven, is het raadzaam dat u zich voor, de in India voorkomende infectieziekten, heeft laten vaccineren.

Vaccinaties zijn in veel gevallen niet verplicht, maar worden wel vergoed door uw zorgverzekering.

Een uitzondering hierop is de vaccinatie tegen Gele Koorts. Deze infectieziekte wordt overgebracht door muggen en is in 30% van de gevallen dodelijk. In India moet u kunnen aantonen dat u bent gevaccinneerd tegen Gele Koorts indien u, binnen 10 dagen voor uw aankomst op Dabolim Airport, in een "gele koorts land" bent geweest.

In India komen de volgende infectieziekten voor:

  • Buiktyfus
  • Polio DTP
  • Hepatitus A
  • Hepatitus B
  • Gele Koorts

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Vasco da Gama de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Vasco da Gama op Dabolim Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke talen spreken ze in Vasco da Gama?

In India spreekt vrijwel de gehele bevolking Engels en / of Hindi.

Bent u de talen die de bevolking van India spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is India?

India heeft een oppervlakte van 3287263 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 314070 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

India heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 2341000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 6,56% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort India tot de 3 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in India ongeveer 1,8 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van India op een 42e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

India genereert ongeveer 159947000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 78% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 17,7% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 159947000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort India tot de 5 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft India een elektriciteit consumptie van 983823000 megawatt. Dit is 3,9% van de totale wereld consumptie. India wekt voldoende duurzame energie op om aan 16,3% van de eigen energiebehoefte te voldoen.