Hoe lang is het vliegen naar Tenerife, Spanje

De vliegtijd naar Tenerife, Spanje is 4 uur en 17 minuten.

U landt op luchthaven Tenerife South Airport.

De afstand van Amsterdam naar Tenerife is 3224 kilometer.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Veilig drinkwater in Tenerife?

Het kraanwater in Tenerife is drinkbaar maar smaakt naar chloor.

In Spanje gebruikt men chloor om het drinkwater te desinfecteren. Hierdoor smaakt het water niet zoals u het, bijvoorbeeld in Nederland, gewend bent. Hoewel het kraanwater een sterke chloor smaak heeft, kan het zonder gevaar voor de gezondheid worden gedronken.

Drinkt u liever water wat qua smaak meer overeenkomt met het leidingwater in Nederland kies dan voor bronwater of flessenwater.

Noodzakelijke vaccinaties voor Tenerife

Voor uw reis naar Tenerife, Spanje zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Spanje geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Welke taal spreken ze in Tenerife?

In Spanje spreekt vrijwel de gehele bevolking Spaans. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Catalaans en Baskisch gecommuniceerd.

Bent u de taal die de bevolking van Spanje spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Spanje?

Spanje heeft een oppervlakte van 505370 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 6390 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Spanje heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 242000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 0,68% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Spanje tot de 24 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Spanje ongeveer 5,1 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Spanje op een 27e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Spanje genereert ongeveer 86757000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 2% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 57% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 86757000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Spanje tot de 10 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Spanje een elektriciteit consumptie van 253100000 megawatt. Dit is 1% van de totale wereld consumptie. Spanje wekt voldoende duurzame energie op om aan 34,3% van de eigen energiebehoefte te voldoen.