Hoe lang is het vliegen naar Singapore, Singapore

De vliegtijd naar Singapore, Singapore is 13 uur en 38 minuten.

U landt op luchthaven Singapore Changi International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Singapore is 10512 kilometer.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Naast de vliegtijd naar Singapore is ook de reistijd van luchthaven Singapore Changi International Airport naar uw hotel belangrijk voor de totale reisduur. Deze reistijd bedraagt ongeveer 32 minuten. De afstand van de luchthaven naar het centrum van Singapore is 30 kilometer. Naast de afstand zijn ook het gekozen vervoersmiddel, de gekozen route en de verkeersdrukte van invloed op de reistijd. De reistijd kan dus afwijken.

Op luchthaven Singapore Changi International Airport kunt kiezen voor de bus, metro, taxi of een huurauto. Voor Singapore raden wij een huurauto aan. Deze geeft u de meeste vrijheid om de stad en de omliggende regio te bezoeken. Op Singapore Changi International Airport zijn verschillende autoverhuur desks aanwezig. U kunt uw huurauto al voor uw vertrek naar Singapore reserveren. Dan weet u zeker dat er een huurauto voor u klaar staat. Ook verkort het de wachttijden aan de autoverhuur desk zodat u uw reis snel kunt voortzetten.

Airport hotels

In de directe omgeving van de luchthaven vindt u de volgende hotels:

Crowne Plaza Changi Airport

Dubai International HotelHet Crowne Plaza Changi Airport ligt direct op de luchthaven en is lopend binnen 5 minuten te bereiken. Het centrum van Singapore ligt op 30 minuten rijden.

Het Crowne Plaza Changi Airport beschikt over 320 kamers, 2 restaurants, een spa en een buitenzwembad. De prijzen van de kamers liggen tussen de €130 en €175 per nacht.

Meer informatie

Capri by Fraser, Changi City Singapore

Dubai International HotelHet Capri by Fraser, Changi City Singapore Hotel ligt op ongeveer 5 kilometer van de luchthaven en op 25 kilometer van het centrum van Singapore. U bereikt het Capri by Fraser, Changi City Singapore Hotel eenvoudig vanaf Changi International Airport met een (huur)auto in ongeveer 7 minuten. Hiervoor volgt u achtereenvolgens Airport Boulevard, Changi South Avenue 3 en Changi South Avenue 2. Vervolgens volgt u de borden naar Changi Business Park Central 1. Het hotel is ook bereikbaar per metro. U stapt hiervoor op de groene lijn (EW) bij halte Changi Airport. Bij halte Expo stapt u uit. Vanaf hier is het ongeveer 5 minuten lopen naar het hotel. De metro vertrekt elke 20 minuten.

Het Capri by Fraser, Changi City Singapore Hotel beschikt over 313 kamers, diverse vergaderruimtes, en een fitnesscentre. Ook biedt het hotel de gelegenheid om fietsen te huren. De prijzen van de kamers liggen tussen de €85 en €115 per nacht.

Het Capri by Fraser, Changi City Singapore Hotel heeft een gratis shuttle service van -en naar de luchthaven.

Meer informatie

Deze hotels zijn ideaal voor een tussenstop of kort verblijf. Voor een langer verblijf raden wij een hotels aan die meer in, of in de omgeving van, het centrum van Singapore gevestigd zijn.

Hoe groot is Singapore?

Singapore heeft een oppervlakte van 710 vierkante kilometer en telt ongeveer 5400000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Singapore wonen ongeveer 7610 inwoners per vierkante kilometer.

Luchtvervuiling in Singapore

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Singapore heeft een gemiddelde concentratie van 15 PM2.5. Hiermee voldoet Singapore aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Singapore kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Singapore behoort tot de 148 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Singapore?

Het kraanwater in Singapore is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Singapore andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Singapore

Voor uw reis naar Singapore is het belangrijk dat u de juiste vaccinaties heeft gehaald. In Singapore komen namelijk meerdere infectieziekten voor die een ernstig of zelfs dodelijk ziekteverloop kennen. Enkele van deze infectieziekten openbaren zich pas na enige tijd en kunnen dus ook na terugkomst in Nederland klachten veroorzaken. Om uw reis (en de periode daarna) in goede gezondheid te kunnen beleven, is het raadzaam dat u zich voor, de in Singapore voorkomende infectieziekten, heeft laten vaccineren.

Vaccinaties zijn in veel gevallen niet verplicht, maar worden vaak wel vergoed door uw zorgverzekering. Zoals bij zoveel zaken geldt ook hier het advies: Voorkomen is beter dan genezen. Het halen van uw vaccinaties is dan ook vaak een verstandige keus.

Een belangrijke vaccinatie is de vaccinatie tegen Gele Koorts. Deze infectieziekte wordt overgebracht door muggen en is in 30% van de gevallen dodelijk. In Singapore moet u kunnen aantonen dat u bent gevaccinneerd tegen Gele Koorts indien u, binnen 7 dagen voor uw aankomst op Singapore Changi International Airport, in een "gele koorts land" bent geweest.

In Singapore komen de volgende infectieziekten voor:

  • Buiktyfus
  • Polio DTP
  • Hepatitus A
  • Hepatitus B
  • Gele Koorts

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Singapore de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Singapore op Singapore Changi International Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke talen spreken ze in Singapore?

In Singapore spreekt vrijwel de gehele bevolking Engels, Chinees en / of Maleis. Naast deze veel voorkomende talen wordt er lokaal ook in het Tamil gecommuniceerd.

Bent u de talen die de bevolking van Singapore spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Singapore?

Singapore heeft een oppervlakte van 697 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 10 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

In totaal heeft Singapore een elektriciteit consumptie van 41200000 megawatt. Dit is 0,2% van de totale wereld consumptie. Singapore wekt voldoende duurzame energie op om aan 0% van de eigen energiebehoefte te voldoen.