Hoe lang is het vliegen naar Setif, Algerije

De vliegtijd naar Setif, Algerije is 2 uur en 27 minuten.

U landt op luchthaven Ain Arnat Airport.

De afstand van Amsterdam naar Setif is 1794 kilometer.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Veilig drinkwater in Setif?

Het kraanwater in Setif is niet veilig om te drinken!

Het drinken van kraanwater in Algerije kan leiden tot ernstige ziekten zoals Cholera, Tyfus, Hepatitis, Meningitis, Legionella of besmetting met het Norovirus.

Neem voldoende voorzorgsmaatregelen wanneer u in Algerije water wilt drinken. Drink absoluut geen kraanwater maar kies voor bronwater / flessenwater of ontsmet het kraanwater met zuiveringstabletten of een speciaal waterfilter.

Katadyn Waterzuiveringstabletten
Zuiveringstabletten
Prijs: EUR 18,95
Tabletten bestellen

Het Katadyn Waterzuiveringstablet is een snelle en effectieve desinfectie voor helder water. Binnen 30 minuten is, in de meeste gevallen, het water veilig drinkbaar. Gezuiverd water kunt u vervolgens gedurende 6 maanden bewaren. Deze waterzuiveringstabletten worden vaak gebruikt tijdens het reizen, kamperen en / of wandelen in het buitenland.

Katadyn Waterfilter Vario
Katadyn Waterfilter Vario
Prijs: EUR 120,00
Waterfilter bestellen

Het Katadyn Vario filter is bijzonder doeltreffend en biedt een optimaal gebruiksgemak. Het reinigt 1 liter water binnen 2 minuten! Door een speciaal filtersysteem voorzien van zowel een keramisch als een glasvezel filter heeft u in een handomdraai veilig drinkbaar water. Het steenkool (koolstof) filter verwijdert daarnaast eventuele nare luchtjes.

Controleer voordat u water uit een fles drinkt altijd of de originele afsluiting nog heel is. Het komt namelijk regelmatig voor dat gebruikte flessen worden gevuld met vervuild kraanwater en als schoon bronwater worden aangeboden. Alleen wanneer de originele afsluiting (sealing) van de fles (zoals deze door de producent is aangebracht) nog heel is, kunt u het water veilig drinken. Is de sealing van de fles verwijderd of beschadigd beschouw het water dan als verontreinigd en gooi het weg of zuiver het met zuiveringstabletten of een filter.

Het water in Setif is van dermate slechte kwaliteit dat u naast flessenwater, reinigingstabletten en filters ook aanvullende maatregelen moet nemen. Zo neemt u beter geen ijsklontjes of waterijsjes, gebruikt u voor het tanden poetsen of het reinigen van uw lenzen altijd flessenwater en eet u alleen groente die is gewassen met gekookt water.

Noodzakelijke vaccinaties voor Setif

Voor uw reis naar Setif is het belangrijk dat u de juiste vaccinaties heeft gehaald. In Algerije komen namelijk meerdere infectieziekten voor die een ernstig of zelfs dodelijk ziekteverloop kennen. Enkele van deze infectieziekten openbaren zich pas na enige tijd en kunnen dus ook na terugkomst in Nederland klachten veroorzaken. Om uw reis (en de periode daarna) in goede gezondheid te kunnen beleven, is het raadzaam dat u zich voor, de in Algerije voorkomende infectieziekten, heeft laten vaccineren.

Vaccinaties zijn in veel gevallen niet verplicht, maar worden wel vergoed door uw zorgverzekering. Zoals bij zoveel zaken geldt ook hier het advies: Voorkomen is beter dan genezen. Het halen van uw vaccinaties is dan ook vaak een verstandige keus.

Een uitzondering hierop is de vaccinatie tegen Gele Koorts. Deze infectieziekte wordt overgebracht door muggen en is in 30% van de gevallen dodelijk. In Algerije moet u kunnen aantonen dat u bent gevaccinneerd tegen Gele Koorts indien u, binnen 7 dagen voor uw aankomst op Ain Arnat Airport, in een "gele koorts land" bent geweest.

In Algerije komen de volgende infectieziekten voor:

  • Polio DTP
  • Hepatitus A
  • Hepatitus B

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Setif de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Setif op Ain Arnat Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke taal spreken ze in Setif?

In Algerije spreekt vrijwel de gehele bevolking Arabisch. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in verschillende Berbertalen gecommuniceerd.

Bent u de taal die de bevolking van Algerije spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Algerije?

Algerije heeft een oppervlakte van 2381741 vierkante kilometer. Van dit oppervlak is slechts een zeer beperkt deel wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Algerije heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 141000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 0,4% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Algerije tot de 34 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Algerije ongeveer 3,5 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Algerije op een 37e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Algerije genereert ongeveer 616000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 100% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 0% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 616000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Algerije tot de 107 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Algerije een elektriciteit consumptie van 30700000 megawatt. Dit is 0,1% van de totale wereld consumptie. Algerije wekt voldoende duurzame energie op om aan 2% van de eigen energiebehoefte te voldoen.