Hoe lang is het vliegen naar Rio de Janeiro, Brazilië

De vliegtijd naar Rio de Janeiro, Brazilië is 12 uur en 25 minuten.

U landt op luchthaven Galeao Antonio Carlos Jobim International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Rio de Janeiro is 9560 kilometer.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Hoe groot is Rio de Janeiro?

Rio de Janeiro heeft een oppervlakte van 1580 vierkante kilometer en telt ongeveer 10800000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Rio de Janeiro wonen ongeveer 6840 inwoners per vierkante kilometer.

Luchtvervuiling in Rio de Janeiro

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Rio de Janeiro heeft een gemiddelde concentratie van 35 PM2.5. Hiermee voldoet Rio de Janeiro niet aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Rio de Janeiro kan dus als gevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Rio de Janeiro behoort tot de 43 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Rio de Janeiro?

Het wordt afgeraden om het kraanwater in Rio de Janeiro te drinken!

De kwaliteit van het leidingwater in Brazilië is wisselend en kan daardoor niet worden gegarandeerd. Het drinken van het kraanwater kan leiden tot ernstige ziekten zoals Cholera, Tyfus, Hepatitis, Meningitis, Legionella of besmetting met het Norovirus.

Neem voldoende voorzorgsmaatregelen wanneer u in Brazilië water wilt drinken. Drink geen kraanwater maar kies voor flessenwater of ontsmet het kraanwater met zuiveringstabletten of een speciaal waterfilter, voordat u het drinkt.

Katadyn Waterzuiveringstabletten
Zuiveringstabletten
Prijs: EUR 18,95
Tabletten bestellen

Het Katadyn Waterzuiveringstablet is een snelle en effectieve desinfectie voor helder water. Binnen 30 minuten is, in de meeste gevallen, het water veilig drinkbaar. Gezuiverd water kunt u vervolgens gedurende 6 maanden bewaren. Deze waterzuiveringstabletten worden vaak gebruikt tijdens het reizen, kamperen en / of wandelen in het buitenland.

Katadyn Waterfilter Vario
Katadyn Waterfilter Vario
Prijs: EUR 120,00
Waterfilter bestellen

Het Katadyn Vario filter is bijzonder doeltreffend en biedt een optimaal gebruiksgemak. Het reinigt 1 liter water binnen 2 minuten! Door een speciaal filtersysteem voorzien van zowel een keramisch als een glasvezel filter heeft u in een handomdraai veilig drinkbaar water. Het steenkool (koolstof) filter verwijdert daarnaast eventuele nare luchtjes.

Controleer voordat u water uit een fles drinkt altijd of de originele afsluiting nog heel is. Het komt namelijk regelmatig voor dat gebruikte flessen worden gevuld met vervuild kraanwater en als schoon bronwater worden aangeboden. Alleen wanneer de originele afsluiting (sealing) van de fles (zoals deze door de producent is aangebracht) nog heel is, kunt u het water veilig drinken. Is de sealing van de fles verwijderd of beschadigd beschouw het water dan als verontreinigd en gooi het weg of zuiver het met zuiveringstabletten of een filter.

Omdat de kwaliteit van het kraanwater in Rio de Janeiro niet kan worden gegarandeerd en er een reële kans is op vervuild kraanwater dient u naast flessenwater, reinigingstabletten en eventueel filters ook aanvullende maatregelen te nemen. Drink geen drankjes met ijsklontjes, eet geen waterijsjes, gebruik geen leidingwater voor het poetsen van uw tanden of het reinigen van uw lenzen en eet alleen groenten waarvan u zeker bent dat deze is gewassen in gekookt water.

Noodzakelijke vaccinaties voor Brazilië

Voor uw reis naar Rio de Janeiro is het belangrijk dat u de juiste vaccinaties heeft gehaald. In Brazilië komen namelijk meerdere infectieziekten voor die een ernstig of zelfs dodelijk ziekteverloop kennen. Enkele van deze infectieziekten openbaren zich pas na enige tijd en kunnen dus ook na terugkomst in Nederland klachten veroorzaken. Om uw reis (en de periode daarna) in goede gezondheid te kunnen beleven, is het raadzaam dat u zich voor, de in Brazilië voorkomende infectieziekten, heeft laten vaccineren.

Vaccinaties zijn in veel gevallen niet verplicht, maar worden wel vergoed door uw zorgverzekering.

Een uitzondering hierop is de vaccinatie tegen Gele Koorts. Deze infectieziekte wordt overgebracht door muggen en is in 30% van de gevallen dodelijk. In Brazilië is het verplicht dat u kunt aantonen dat u bent gevaccinneerd tegen Gele Koorts, indien u binnen 7 dagen voor uw aankomst op Galeao Antonio Carlos Joim International Airport in een "gele koorts land" bent geweest.

In Brazilië komen de volgende infectieziekten voor:

  • Hepatitus A
  • Hepatitus B
  • Gele Koorts
  • Polio (DTP)

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Rio de Janeiro de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Rio de Janeiro op Galeao Antonio Carlos Joim International Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke talen spreken ze in Rio de Janeiro?

In Brazilië spreekt vrijwel de gehele bevolking Engels en / of Tswana.

Bent u de talen die de bevolking van Brazilië spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Brazilië?

Brazilië heeft een oppervlakte van 8515770 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 157630 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Brazilië heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 501000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 1,4% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Brazilië tot de 10 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Brazilië ongeveer 2,5 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Brazilië op een 39e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Brazilië genereert ongeveer 451476000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 91% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 0,1% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 451476000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Brazilië tot de 2 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Brazilië een elektriciteit consumptie van 493500000 megawatt. Dit is 1,9% van de totale wereld consumptie. Brazilië wekt voldoende duurzame energie op om aan 91,5% van de eigen energiebehoefte te voldoen.