Hoe lang is het vliegen naar Reykjavik, IJsland

De vliegtijd naar Reykjavik, IJsland is 2 uur en 46 minuten.

U landt op luchthaven Keflavik International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Reykjavik is 2039 kilometer.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Naast de vliegtijd naar Reykjavik is ook de reistijd van luchthaven Keflavik International Airport naar uw hotel belangrijk voor de totale reisduur. De afstand van de luchthaven naar het centrum van Reykjavik is 55 kilometer. De reistijd bedraagt ongeveer 50 minuten. Naast de afstand zijn ook het gekozen vervoersmiddel, de gekozen route en de verkeersdrukte van invloed op de reistijd.

De reistijd kan dus afwijken.

Op luchthaven Keflavik International Airport kunt kiezen voor de bus, taxi of huurauto. Voor Reykjavik raden wij een huurauto aan. Deze geeft u de meeste vrijheid om de stad en de omliggende regio te bezoeken. Op Keflavik International Airport zijn verschillende autoverhuur desks aanwezig. U kunt uw huurauto al voor uw vertrek naar Reykjavik reserveren. Dan weet u zeker dat er een huurauto voor u klaar staat. Ook verkort het de wachttijden aan de autoverhuur desk zodat u uw reis snel kunt voortzetten.

Airport hotels

In de directe omgeving van de luchthaven vindt u de volgende hotels:

Airport Hotel Smari

Dubai International HotelHet Airport Hotel Smari ligt direct op de luchthaven en is lopend binnen 5 minuten te bereiken. Het centrum van Reykjavik ligt op 40 minuten rijden.

Airport Hotel Smari beschikt over 36 kamers en 1 restaurant. De prijzen van de kamers liggen tussen de €90 en €100 per nacht.

Meer informatie

Icelandair Hotel

Dubai International HotelHet Icelandair Hotel ligt op ongeveer 7 kilometer van de luchthaven en op 40 kilometer van het centrum van Reykjavik. U bereikt het Icelandair Hotel eenvoudig vanaf Keflavik International Airport met een (huur)auto in ongeveer 8 minuten. Hiervoor volgt u achtereenvolgens de Reykjanesbraut, de Aoalgata en de Hafnargata. Het hotel is niet bereikbaar met de metro.

Het Icelandair Hotel beschikt over 62 kamers, diverse vergaderruimtes, een health club en een art callery. De prijzen van de kamers liggen tussen de €85 en €110 per nacht.

Het Icelandair Hotel is de ideale uitvalsbasis voor het spotten van walvissen. In het centrum van Keflavik kunt hiervoor een boottecht boeken.

Meer informatie

Deze hotels zijn ideaal voor een tussenstop of kort verblijf. Voor een langer verblijf raden wij een hotels aan die meer in, of in de omgeving van, het centrum van Reykjavik gevestigd zijn.

Luchtvervuiling in Reykjavik

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Reykjavik heeft een gemiddelde concentratie van 10 PM2.5. Hiermee voldoet Reykjavik aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Reykjavik kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Reykjavik behoort tot de 216 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Reykjavik?

Het kraanwater in Reykjavik is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in IJsland andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Reykjavik

Voor uw reis naar Reykjavik, IJsland zijn geen vaccinaties nodig. Er komen op IJsland geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Welke taal spreken ze in Reykjavik?

In IJsland spreekt vrijwel de gehele bevolking Ijslands.

Bent u de taal die de bevolking van IJsland spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is IJsland?

IJsland heeft een oppervlakte van 103000 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 2750 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

Duurzame energie

Ijsland genereert ongeveer 17423000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 70% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 0% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 17423000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Ijsland tot de 30 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Ijsland een elektriciteit consumptie van 16480000 megawatt. Dit is 0,1% van de totale wereld consumptie. Ijsland wekt voldoende duurzame energie op om aan 105,7% van de eigen energiebehoefte te voldoen.