Hoe lang is het vliegen naar Quebec, Canada

De vliegtijd naar Quebec, Canada is 6 uur en 55 minuten.

U landt op luchthaven Quebec Jean Lesage International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Quebec is 5269 kilometer.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Veilig drinkwater in Quebec?

Het kraanwater in Quebec is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Canada andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Quebec

Voor uw reis naar Quebec worden in principe geen vaccinaties aangeraden. In Canada komen namelijk geen ernstige infectieziekten voor.

Een uitzondering hierop is Rabiës. Wanneer u tijdens uw reis regelmatig buiten de stedelijke gebieden verblijft (bijvoorbeeld bij een rondreis) dan is er een kans dat u met Rabiës in aanraking komt. Rabiës is een altijd dodelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de beet van een besmet zoogdier. Rabiës staat ook bekend onder de naam hondsdolheid.

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om eventuele vaccinaties voorafgaand aan uw reis naar Quebec te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Quebec op Quebec Jean Lesage International Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke talen spreken ze in Quebec?

In Canada spreekt vrijwel de gehele bevolking Engels en / of Frans. Naast deze veel voorkomende talen wordt er lokaal ook in het Cree, Dogrib en Inuinnaqtun gecommuniceerd.

Bent u de talen die de bevolking van Canada spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Canada?

Canada heeft een oppervlakte van 9984670 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 891163 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Canada heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 565000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 1,58% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Canada tot de 9 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Canada ongeveer 15,9 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Canada op een 8e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Canada genereert ongeveer 397344000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 95% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 0,3% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 397344000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Canada tot de 3 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Canada een elektriciteit consumptie van 570800000 megawatt. Dit is 2,3% van de totale wereld consumptie. Canada wekt voldoende duurzame energie op om aan 69,6% van de eigen energiebehoefte te voldoen.