Hoe lang is het vliegen naar Praag, Tsjechië

De vliegtijd naar Praag, Tsjechië is 1 uur en 4 minuten.

U landt op luchthaven Ruzyne Vaclav Havel International Airport.

Eenvoudig in gebruik!

De afstand van Amsterdam naar Praag is 705 kilometer.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Luchtvervuiling in Praag

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Praag heeft een gemiddelde concentratie van 20 PM2.5. Hiermee voldoet Praag aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Praag kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Praag behoort tot de 123 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Praag?

Het kraanwater in Praag is drinkbaar maar smaakt naar chloor.

In Tsjechië gebruikt men chloor om het drinkwater te desinfecteren. Hierdoor smaakt het water niet zoals u het, bijvoorbeeld in Nederland, gewend bent. Hoewel het kraanwater een sterke chloor smaak heeft, kan het zonder gevaar voor de gezondheid worden gedronken.

Drinkt u liever water wat qua smaak meer overeenkomt met het leidingwater in Nederland kies dan voor bronwater of flessenwater.

Noodzakelijke vaccinaties voor Praag

Voor uw reis naar Praag, Tsjechië zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Tsjechië geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Welke taal spreken ze in Praag?

In Tsjechië spreekt vrijwel de gehele bevolking Tsjechisch. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Bulgaars, Kroatisch, Slowaaks, Grieks en Pools gecommuniceerd.

Bent u de taal die de bevolking van Tsjechië spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Tsjechië?

Tsjechië heeft een oppervlakte van 78867 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 1620 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Tsjechië heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 112000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 0,31% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Tsjechië tot de 37 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Tsjechië ongeveer 10,4 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Tsjechië op een 13e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Tsjechië genereert ongeveer 8016000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 26% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 5,2% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 8016000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Tsjechië tot de 51 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Tsjechië een elektriciteit consumptie van 59260000 megawatt. Dit is 0,2% van de totale wereld consumptie. Tsjechië wekt voldoende duurzame energie op om aan 13,5% van de eigen energiebehoefte te voldoen.