Hoe lang is het vliegen naar Porto, Portugal

De vliegtijd naar Porto, Portugal is 2 uur en 12 minuten.

U landt op luchthaven Francisco de Sa Carneiro Airport.

De afstand van Amsterdam naar Porto is 1595 kilometer.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Veilig drinkwater in Porto?

Het kraanwater in Porto is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Portugal andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Porto

Voor uw reis naar Porto, Portugal zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Portugal geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Welke taal spreken ze in Porto?

In Portugal spreekt vrijwel de gehele bevolking Portugees. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Mirandees gecommuniceerd.

Bent u de taal die de bevolking van Portugal spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Portugal?

Portugal heeft een oppervlakte van 92090 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 620 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

Duurzame energie

Portugal genereert ongeveer 19314000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 29% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 53,1% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 19314000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Portugal tot de 29 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Portugal een elektriciteit consumptie van 48270000 megawatt. Dit is 0,2% van de totale wereld consumptie. Portugal wekt voldoende duurzame energie op om aan 40% van de eigen energiebehoefte te voldoen.