Hoe lang is het vliegen naar St. Petersburg, Rusland

De vliegtijd naar St. Petersburg, Rusland is 2 uur en 26 minuten.

U landt op luchthaven Pulkovo Airport.

De afstand van Amsterdam naar St. Petersburg is 1774 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 1967 en 4174 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Hoe groot is St. Petersburg?

St. Petersburg heeft een oppervlakte van 1440 vierkante kilometer en telt ongeveer 5190000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In St. Petersburg wonen ongeveer 3600 inwoners per vierkante kilometer.

Veilig drinkwater in St. Petersburg?

Het kraanwater in St. Petersburg is niet veilig om te drinken!

Het drinken van kraanwater in Rusland kan leiden tot ernstige ziekten zoals Cholera, Tyfus, Hepatitis, Meningitis, Legionella of besmetting met het Norovirus.

Neem voldoende voorzorgsmaatregelen wanneer u in Rusland water wilt drinken. Drink absoluut geen kraanwater maar kies voor bronwater / flessenwater of ontsmet het kraanwater met zuiveringstabletten of een speciaal waterfilter.

Katadyn Waterzuiveringstabletten
Zuiveringstabletten
Prijs: EUR 18,95
Tabletten bestellen

Het Katadyn Waterzuiveringstablet is een snelle en effectieve desinfectie voor helder water. Binnen 30 minuten is, in de meeste gevallen, het water veilig drinkbaar. Gezuiverd water kunt u vervolgens gedurende 6 maanden bewaren. Deze waterzuiveringstabletten worden vaak gebruikt tijdens het reizen, kamperen en / of wandelen in het buitenland.

Katadyn Waterfilter Vario
Katadyn Waterfilter Vario
Prijs: EUR 120,00
Waterfilter bestellen

Het Katadyn Vario filter is bijzonder doeltreffend en biedt een optimaal gebruiksgemak. Het reinigt 1 liter water binnen 2 minuten! Door een speciaal filtersysteem voorzien van zowel een keramisch als een glasvezel filter heeft u in een handomdraai veilig drinkbaar water. Het steenkool (koolstof) filter verwijdert daarnaast eventuele nare luchtjes.

Controleer voordat u water uit een fles drinkt altijd of de originele afsluiting nog heel is. Het komt namelijk regelmatig voor dat gebruikte flessen worden gevuld met vervuild kraanwater en als schoon bronwater worden aangeboden. Alleen wanneer de originele afsluiting (sealing) van de fles (zoals deze door de producent is aangebracht) nog heel is, kunt u het water veilig drinken. Is de sealing van de fles verwijderd of beschadigd beschouw het water dan als verontreinigd en gooi het weg of zuiver het met zuiveringstabletten of een filter.

Het water in St. Petersburg is van dermate slechte kwaliteit dat u naast flessenwater, reinigingstabletten en filters ook aanvullende maatregelen moet nemen. Zo neemt u beter geen ijsklontjes of waterijsjes, gebruikt u voor het tanden poetsen of het reinigen van uw lenzen altijd flessenwater en eet u alleen groente die is gewassen met gekookt water.

Noodzakelijke vaccinaties voor St. Petersburg

Voor uw reis naar St. Petersburg is het belangrijk dat u de juiste vaccinaties heeft gehaald. In Rusland komen namelijk meerdere infectieziekten voor die een ernstig of zelfs dodelijk ziekteverloop kennen. Enkele van deze infectieziekten openbaren zich pas na enige tijd en kunnen dus ook na terugkomst in Nederland klachten veroorzaken. Om uw reis (en de periode daarna) in goede gezondheid te kunnen beleven, is het raadzaam dat u zich voor, de in Rusland voorkomende infectieziekten, heeft laten vaccineren.

Vaccinaties zijn in veel gevallen niet verplicht, maar worden vaak wel vergoed door uw zorgverzekering. Zoals bij zoveel zaken geldt ook hier het advies: Voorkomen is beter dan genezen. Het halen van uw vaccinaties is dan ook vaak een verstandige keus.

In Rusland komen de volgende infectieziekten voor:

  • Polio DTP
  • Hepatitus A
  • Hepatitus B

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar St. Petersburg de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in St. Petersburg op Pulkovo Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke taal spreken ze in St. Petersburg?

In Rusland spreekt vrijwel de gehele bevolking Russisch.

Bent u de taal die de bevolking van Rusland spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Rusland?

Rusland heeft een oppervlakte van 17098242 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 720500 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Rusland heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 1766000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 4,95% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Rusland tot de 4 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Rusland ongeveer 12,4 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Rusland op een 10e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Rusland genereert ongeveer 167938000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 98% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 0% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 167938000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Rusland tot de 4 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Rusland een elektriciteit consumptie van 1016500000 megawatt. Dit is 4% van de totale wereld consumptie. Rusland wekt voldoende duurzame energie op om aan 16,5% van de eigen energiebehoefte te voldoen.