Hoe lang is het vliegen naar Parijs, Frankrijk

De vliegtijd naar Parijs, Frankrijk is 0 uur en 43 minuten.

U landt op luchthaven Paris-Orly Airport.

De afstand van Amsterdam naar Parijs is 433 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 582 en 1234 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Hoe groot is Parijs?

Parijs heeft een oppervlakte van 2720 vierkante kilometer en telt ongeveer 9650000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Parijs wonen ongeveer 3550 inwoners per vierkante kilometer.

Luchtvervuiling in Parijs

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Parijs heeft een gemiddelde concentratie van 15 PM2.5. Hiermee voldoet Parijs aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Parijs kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Parijs behoort tot de 145 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Parijs?

Het kraanwater in Parijs is drinkbaar maar smaakt naar chloor.

In Frankrijk gebruikt men chloor om het drinkwater te desinfecteren. Hierdoor smaakt het water niet zoals u het, bijvoorbeeld in Nederland, gewend bent. Hoewel het kraanwater een sterke chloor smaak heeft, kan het zonder gevaar voor de gezondheid worden gedronken.

Drinkt u liever water wat qua smaak meer overeenkomt met het leidingwater in Nederland kies dan voor bronwater of flessenwater.

Noodzakelijke vaccinaties voor Parijs

Voor uw reis naar Parijs, Frankrijk zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Frankrijk geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Welke taal spreken ze in Parijs?

In Frankrijk spreekt vrijwel de gehele bevolking Frans. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Corsicaans, Bretoens, Duits, Baskisch en Catalaans gecommuniceerd.

Bent u de taal die de bevolking van Frankrijk spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Frankrijk?

Frankrijk heeft een oppervlakte van 643801 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 3374 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Frankrijk heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 323000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 0,91% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Frankrijk tot de 19 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Frankrijk ongeveer 5 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Frankrijk op een 28e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Frankrijk genereert ongeveer 9511000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 6% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 2,2% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 9511000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Frankrijk tot de 49 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Frankrijk een elektriciteit consumptie van 451100000 megawatt. Dit is 1,8% van de totale wereld consumptie. Frankrijk wekt voldoende duurzame energie op om aan 2,1% van de eigen energiebehoefte te voldoen.