Hoe lang is het vliegen naar Palermo, Italië

De vliegtijd naar Palermo, Italië is 2 uur en 20 minuten.

U landt op luchthaven Palermo / Punta Raisi Airport.

De afstand van Amsterdam naar Palermo is 1698 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 1889 en 4007 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Veilig drinkwater in Palermo?

Het kraanwater in Palermo is drinkbaar maar smaakt naar chloor.

In Italië gebruikt men chloor om het drinkwater te desinfecteren. Hierdoor smaakt het water niet zoals u het, bijvoorbeeld in Nederland, gewend bent. Hoewel het kraanwater een sterke chloor smaak heeft, kan het zonder gevaar voor de gezondheid worden gedronken.

Drinkt u liever water wat qua smaak meer overeenkomt met het leidingwater in Nederland kies dan voor bronwater of flessenwater.

Noodzakelijke vaccinaties voor Palermo

Voor uw reis naar Palermo, Italië zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Italië geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Welke taal spreken ze in Palermo?

In Italië spreekt vrijwel de gehele bevolking Italiaans. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Frans, Duits, Sardijns en Ladinisch gecommuniceerd.

Bent u de taal die de bevolking van Italië spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Italië?

Italië heeft een oppervlakte van 301340 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 7200 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Italië heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 337000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 0,94% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Italië tot de 18 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Italië ongeveer 5,5 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Italië op een 26e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Italië genereert ongeveer 91804000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 45% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 14,6% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 91804000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Italië tot de 9 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Italië een elektriciteit consumptie van 327200000 megawatt. Dit is 1,3% van de totale wereld consumptie. Italië wekt voldoende duurzame energie op om aan 28,1% van de eigen energiebehoefte te voldoen.