Hoe lang is het vliegen naar Ottawa, Canada

De vliegtijd naar Ottawa, Canada is 7 uur en 23 minuten.

U landt op luchthaven Ottawa Macdonald-Cartier International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Ottawa is 5631 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 5953 en 12631 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Naast de vliegtijd naar Ottawa is ook de reistijd van Ottawa Macdonald-Cartier International Airport naar uw hotel belangrijk voor de totale reisduur. Deze reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten. De afstand van de luchthaven naar het centrum van Ottawa is 14 kilometer. Naast de afstand zijn ook het gekozen vervoersmiddel, de gekozen route en de verkeersdrukte van invloed op de reistijd. De reistijd kan dus afwijken.

Op Ottawa Macdonald-Cartier International Airport kunt kiezen voor de bus, metro, taxi of een huurauto. Voor Ottawa raden wij een huurauto aan. Deze geeft u de meeste vrijheid om de stad en de omliggende regio te bezoeken. Op John F Kennedy International Airport zijn verschillende autoverhuur desks aanwezig. U kunt uw huurauto al voor uw vertrek naar Ottawa reserveren. Dan weet u zeker dat er een huurauto voor u klaar staat. Ook verkort het de wachttijden aan de autoverhuur desk zodat u uw reis snel kunt voortzetten.

Airport hotels

In de directe omgeving van de luchthaven vindt u de volgende hotels:

Hilton Garden Inn Ottawa Airport

Dubai International HotelHet Hilton Garden Inn Ottawa Airport ligt op slechts 2 kilometer van de luchthaven en op 15 minuten van het centrum van Ottawa. U bereikt het Hilton Garden Inn Ottawa Airport eenvoudig te voet in ongeveer 20 minuten. Wilt u liever niet lopen dan kunt u met de metro, (huur)auto of taxi naar het hotel toe. Met de auto is het ongeveer 5 minuten rijden. Hierbij volgt u de Airport Parkway Private totdat u de afslag Alert Road kunt nemen. Na ongeveer 50 meter op de Alert Road treft u het Hilton Garden Inn aan. Met de metro bedraagt de reistijd ongeveer 20 minuten. U kunt opstappen bij Air Canada Cargo en uitstappen Airport Uplands. Vanaf daar is het ongeveer 300 meter. De lange reistijd wordt veroorzaakt doordat de metro om de 15 minuten rijdt.

Het Hilton Garden Inn Ottawa Airport beschikt over 167 kamers, 1 restaurant, 1 binnenzwembad en een 24 uurs business centre met vergaderruimte. De prijzen van de kamers liggen tussen de €50 en €80 per nacht.

Het Hilton Garden Inn Ottawa Airport beschikt over een gratis shuttlebus verbinding met de luchthaven

Meer informatie

Days Inn Ottawa Airport

Dubai International HotelHet Days Inn Ottawa Airport ligt op ongeveer 6 kilometer van de luchthaven en op 12 kilometer van het centrum van Ottawa. U bereikt het Days Inn Ottawa Airport eenvoudig vanaf Ottawa Macdonald-Cartier International Airport met een (huur)auto in ongeveer 10 minuten. Hiervoor volgt u achtereenvolgens de Airport Parkway Private en de Upland Drive (nr 107). Bij het kruisen van de Hunt Club Road slaat u links af. U vindt het hotel na 1,8 kilometer. Met de metro bereikt u het hotel in 20 minuten. Hiervoor loopt u naar de Paul Benoit Driveway. Vanaf daar pakt u lijn 147. Na 13 haltes stapt u bijna voor de deur uit.

Het Days Inn Ottawa Airport beschikt over 81 kamers, diverse vergaderruimtes, een binnenzwembad en fitnessruimte. De prijzen van de kamers liggen tussen de €85 en €110 per nacht.

Het Days Inn Ottawa Airport beschikt over een gratis shuttlebus verbinding met de luchthaven

Meer informatie

Deze hotels zijn ideaal voor een tussenstop of kort verblijf. Voor een langer verblijf raden wij een hotels aan die meer in, of in de omgeving van, het centrum van Ottawa gevestigd zijn.

Veilig drinkwater in Ottawa?

Het kraanwater in Ottawa is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Canada andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Ottawa

Voor uw reis naar Ottawa worden in principe geen vaccinaties aangeraden. In Canada komen namelijk geen ernstige infectieziekten voor.

Een uitzondering hierop is Rabiës. Wanneer u tijdens uw reis regelmatig buiten de stedelijke gebieden verblijft (bijvoorbeeld bij een rondreis) dan is er een kans dat u met Rabiës in aanraking komt. Rabiës is een altijd dodelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de beet van een besmet zoogdier. Rabiës staat ook bekend onder de naam hondsdolheid.

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om eventuele vaccinaties voorafgaand aan uw reis naar Ottawa te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Ottawa op Ottawa Macdonald-Cartier International Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke talen spreken ze in Ottawa?

In Canada spreekt vrijwel de gehele bevolking Engels en / of Frans. Naast deze veel voorkomende talen wordt er lokaal ook in het Cree, Dogrib en Inuinnaqtun gecommuniceerd.

Bent u de talen die de bevolking van Canada spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Canada?

Canada heeft een oppervlakte van 9984670 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 891163 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Canada heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 565000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 1,58% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Canada tot de 9 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Canada ongeveer 15,9 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Canada op een 8e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Canada genereert ongeveer 397344000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 95% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 0,3% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 397344000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Canada tot de 3 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Canada een elektriciteit consumptie van 570800000 megawatt. Dit is 2,3% van de totale wereld consumptie. Canada wekt voldoende duurzame energie op om aan 69,6% van de eigen energiebehoefte te voldoen.