Hoe lang is het vliegen naar Madrid, Spanje

De vliegtijd naar Madrid, Spanje is 2 uur en 2 minuten.

U landt op luchthaven Madrid Barajas International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Madrid is 1459 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 1642 en 3483 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Naast de vliegtijd naar Madrid is ook de reistijd van Madrid Barajas International Airport naar uw hotel belangrijk voor de totale reisduur. Deze reistijd bedraagt ongeveer 17 minuten. De afstand van de luchthaven naar het centrum van Madrid is 16 kilometer. Naast de afstand zijn ook het gekozen vervoersmiddel, de gekozen route en de verkeersdrukte van invloed op de reistijd. De reistijd kan dus afwijken.

Op luchthaven Madrid Barajas International Airport kunt kiezen voor de bus, metro, taxi of een huurauto. Voor Madrid raden wij een huurauto aan. Deze geeft u de meeste vrijheid om de stad en de omliggende regio te bezoeken. Op Madrid Barajas International Airport zijn verschillende autoverhuur desks aanwezig. U kunt uw huurauto al voor uw vertrek naar Madrid reserveren. Dan weet u zeker dat er een huurauto voor u klaar staat. Ook verkort het de wachttijden aan de autoverhuur desk zodat u uw reis snel kunt voortzetten.

Hoe groot is Madrid?

Madrid heeft een oppervlakte van 950 vierkante kilometer en telt ongeveer 4900000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Madrid wonen ongeveer 5160 inwoners per vierkante kilometer.

Luchtvervuiling in Madrid

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Madrid heeft een gemiddelde concentratie van 10 PM2.5. Hiermee voldoet Madrid aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Madrid kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Madrid behoort tot de 213 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Madrid?

Het kraanwater in Madrid is drinkbaar maar smaakt naar chloor.

In Spanje gebruikt men chloor om het drinkwater te desinfecteren. Hierdoor smaakt het water niet zoals u het, bijvoorbeeld in Nederland, gewend bent. Hoewel het kraanwater een sterke chloor smaak heeft, kan het zonder gevaar voor de gezondheid worden gedronken.

Drinkt u liever water wat qua smaak meer overeenkomt met het leidingwater in Nederland kies dan voor bronwater of flessenwater.

Noodzakelijke vaccinaties voor Madrid

Voor uw reis naar Madrid, Spanje zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Spanje geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Welke taal spreken ze in Madrid?

In Spanje spreekt vrijwel de gehele bevolking Spaans. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Catalaans en Baskisch gecommuniceerd.

Bent u de taal die de bevolking van Spanje spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Spanje?

Spanje heeft een oppervlakte van 505370 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 6390 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Spanje heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 242000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 0,68% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Spanje tot de 24 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Spanje ongeveer 5,1 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Spanje op een 27e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Spanje genereert ongeveer 86757000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 2% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 57% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 86757000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Spanje tot de 10 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Spanje een elektriciteit consumptie van 253100000 megawatt. Dit is 1% van de totale wereld consumptie. Spanje wekt voldoende duurzame energie op om aan 34,3% van de eigen energiebehoefte te voldoen.