Hoe lang is het vliegen naar Luxembourg, Luxemburg

De vliegtijd naar Luxembourg, Luxemburg is 0 uur en 34 minuten.

U landt op luchthaven Luxembourg-Findel International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Luxembourg is 314 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 459 en 974 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Luchtvervuiling in Luxembourg

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Luxembourg heeft een gemiddelde concentratie van 15 PM2.5. Hiermee voldoet Luxembourg aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Luxembourg kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Luxembourg behoort tot de 181 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Luxembourg?

Het kraanwater in Luxembourg is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Luxemburg andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Luxembourg

Voor uw reis naar Luxembourg, Luxemburg zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Luxemburg geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Welke talen spreken ze in Luxembourg?

In Luxemburg spreekt vrijwel de gehele bevolking Luxemburgs, Duits en / of Frans.

Bent u de talen die de bevolking van Luxemburg spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Luxemburg?

Luxemburg heeft een oppervlakte van 2586 vierkante kilometer. Van dit oppervlak is slechts een zeer beperkt deel wateroppervlak.

Duurzame energie

Luxemburg genereert ongeveer 327000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 29% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 22,9% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 327000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Luxemburg tot de 122 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.