Hoe lang is het vliegen naar Lissabon, Portugal

De vliegtijd naar Lissabon, Portugal is 2 uur en 32 minuten.

U landt op luchthaven Lisbon Portela Airport.

De afstand van Amsterdam naar Lissabon is 1847 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 2043 en 4334 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Hoe groot is Lissabon?

Lissabon heeft een oppervlakte van 880 vierkante kilometer en telt ongeveer 2250000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Lissabon wonen ongeveer 2560 inwoners per vierkante kilometer.

Luchtvervuiling in Lissabon

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Lissabon heeft een gemiddelde concentratie van 15 PM2.5. Hiermee voldoet Lissabon aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Lissabon kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Lissabon behoort tot de 182 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Lissabon?

Het kraanwater in Lissabon is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Portugal andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Lissabon

Voor uw reis naar Lissabon, Portugal zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Portugal geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Welke taal spreken ze in Lissabon?

In Portugal spreekt vrijwel de gehele bevolking Portugees. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Mirandees gecommuniceerd.

Bent u de taal die de bevolking van Portugal spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Portugal?

Portugal heeft een oppervlakte van 92090 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 620 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

Duurzame energie

Portugal genereert ongeveer 19314000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 29% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 53,1% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 19314000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Portugal tot de 29 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Portugal een elektriciteit consumptie van 48270000 megawatt. Dit is 0,2% van de totale wereld consumptie. Portugal wekt voldoende duurzame energie op om aan 40% van de eigen energiebehoefte te voldoen.