Hoe lang is het vliegen naar Kopenhagen, Denemarken

De vliegtijd naar Kopenhagen, Denemarken is 0 uur en 58 minuten.

U landt op luchthaven Copenhagen Kastrup Airport.

De afstand van Amsterdam naar Kopenhagen is 634 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 789 en 1674 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Hoe groot is Kopenhagen?

Kopenhagen heeft een oppervlakte van 820 vierkante kilometer en telt ongeveer 1530000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Kopenhagen wonen ongeveer 1870 inwoners per vierkante kilometer.

Luchtvervuiling in Kopenhagen

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Kopenhagen heeft een gemiddelde concentratie van 15 PM2.5. Hiermee voldoet Kopenhagen aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Kopenhagen kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Kopenhagen behoort tot de 138 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Kopenhagen?

Het kraanwater in Kopenhagen is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Denemarken andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Kopenhagen

Voor uw reis naar Kopenhagen worden geen vaccinaties aangeraden. In Denemarken komen namelijk geen ernstige infectieziekten voor.

Welke taal spreken ze in Kopenhagen?

In Denemarken spreekt vrijwel de gehele bevolking Deens. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Groenlands, Faeröers gecommuniceerd.

Duurzame energie

Denemarken genereert ongeveer 14674000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 0% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 7% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 14674000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Denemarken tot de 36 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Denemarken een elektriciteit consumptie van 32070000 megawatt. Dit is 0,1% van de totale wereld consumptie. Denemarken wekt voldoende duurzame energie op om aan 45,8% van de eigen energiebehoefte te voldoen.