Hoe lang is het vliegen naar Johannesburg, Zuid-Afrika

De vliegtijd naar Johannesburg, Zuid-Afrika is 11 uur en 43 minuten.

U landt op luchthaven OR Tambo International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Johannesburg is 9016 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 9451 en 20051 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Naast de vliegtijd naar Johannesburg is ook de reistijd van OR Tambo International Airport naar uw hotel belangrijk voor de totale reisduur. Deze reistijd bedraagt ongeveer 40 minuten. De afstand van de luchthaven naar het centrum van Johannesburg is 37 kilometer. Naast de afstand zijn ook het gekozen vervoersmiddel, de gekozen route en de verkeersdrukte van invloed op de reistijd. De reistijd kan dus afwijken.

Op luchthaven OR Tambo International Airport kunt kiezen voor de bus, taxi of een huurauto. Voor Johannesburg raden wij een huurauto aan. Deze geeft u de meeste vrijheid om de stad en de omliggende regio te bezoeken. Op OR Tambo International Airport zijn verschillende autoverhuur desks aanwezig. U kunt uw huurauto al voor uw vertrek naar Johannesburg reserveren. Dan weet u zeker dat er een huurauto voor u klaar staat. Ook verkort het de wachttijden aan de autoverhuur desk zodat u uw reis snel kunt voortzetten.

Hoe groot is Johannesburg?

Johannesburg heeft een oppervlakte van 2400 vierkante kilometer en telt ongeveer 6000000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Johannesburg wonen ongeveer 2500 inwoners per vierkante kilometer.

Luchtvervuiling in Johannesburg

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Johannesburg heeft een gemiddelde concentratie van 50 PM2.5. Hiermee voldoet Johannesburg niet aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Johannesburg kan dus als gevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Johannesburg behoort tot de 13 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Johannesburg?

Het wordt afgeraden om het kraanwater in Johannesburg te drinken!

De kwaliteit van het leidingwater in Zuid-Afrika is wisselend en kan daardoor niet worden gegarandeerd. Zo is het kraanwater in de grote steden meestal van voldoende kwaliteit, maar er komen er ook perioden voor dat het kraanwater daar niet schoon genoeg is om te drinken. Verblijft u buiten de de grote steden dan kunt u er vanuit gaan dat het kraanwater zeker niet veilig is. Het drinken van het vervuild kraanwater kan leiden tot ernstige ziekten zoals Cholera, Tyfus, Hepatitis, Meningitis, Legionella of besmetting met het Norovirus.

Neem voldoende voorzorgsmaatregelen wanneer u in Zuid-Afrika water wilt drinken. Drink geen kraanwater maar kies voor flessenwater of ontsmet het kraanwater met zuiveringstabletten of een speciaal waterfilter, voordat u het drinkt.

Katadyn Waterzuiveringstabletten
Zuiveringstabletten
Prijs: EUR 18,95
Tabletten bestellen

Het Katadyn Waterzuiveringstablet is een snelle en effectieve desinfectie voor helder water. Binnen 30 minuten is, in de meeste gevallen, het water veilig drinkbaar. Gezuiverd water kunt u vervolgens gedurende 6 maanden bewaren. Deze waterzuiveringstabletten worden vaak gebruikt tijdens het reizen, kamperen en / of wandelen in het buitenland.

Katadyn Waterfilter Vario
Katadyn Waterfilter Vario
Prijs: EUR 120,00
Waterfilter bestellen

Het Katadyn Vario filter is bijzonder doeltreffend en biedt een optimaal gebruiksgemak. Het reinigt 1 liter water binnen 2 minuten! Door een speciaal filtersysteem voorzien van zowel een keramisch als een glasvezel filter heeft u in een handomdraai veilig drinkbaar water. Het steenkool (koolstof) filter verwijdert daarnaast eventuele nare luchtjes.

Controleer voordat u water uit een fles drinkt altijd of de originele afsluiting nog heel is. Het komt namelijk regelmatig voor dat gebruikte flessen worden gevuld met vervuild kraanwater en als schoon bronwater worden aangeboden. Alleen wanneer de originele afsluiting (sealing) van de fles (zoals deze door de producent is aangebracht) nog heel is, kunt u het water veilig drinken. Is de sealing van de fles verwijderd of beschadigd beschouw het water dan als verontreinigd en gooi het weg of zuiver het met zuiveringstabletten of een filter.

Omdat de kwaliteit van het kraanwater in Johannesburg niet kan worden gegarandeerd en er een reële kans is op vervuild kraanwater dient u naast flessenwater, reinigingstabletten en eventueel filters ook aanvullende maatregelen te nemen. Drink geen drankjes met ijsklontjes, eet geen waterijsjes, gebruik geen leidingwater voor het poetsen van uw tanden of het reinigen van uw lenzen en eet alleen groenten waarvan u zeker bent dat deze is gewassen in gekookt water.

Noodzakelijke vaccinaties voor Johannesburg

Voor uw reis naar Johannesburg is het belangrijk dat u de juiste vaccinaties heeft gehaald. In Zuid-Afrika komen namelijk meerdere infectieziekten voor die een ernstig of zelfs dodelijk ziekteverloop kennen. Enkele van deze infectieziekten openbaren zich pas na enige tijd en kunnen dus ook na terugkomst in Nederland klachten veroorzaken. Om uw reis (en de periode daarna) in goede gezondheid te kunnen beleven, is het raadzaam dat u zich voor, de in Zuid-Afrika voorkomende infectieziekten, heeft laten vaccineren.

Vaccinaties zijn in veel gevallen niet verplicht, maar worden vaak wel vergoed door uw zorgverzekering. Zoals bij zoveel zaken geldt ook hier het advies: Voorkomen is beter dan genezen. Het halen van uw vaccinaties is dan ook vaak een verstandige keus.

Een belangrijke vaccinatie is de vaccinatie tegen Gele Koorts. Deze infectieziekte wordt overgebracht door muggen en is in 30% van de gevallen dodelijk. In Zuid-Afrika moet u kunnen aantonen dat u bent gevaccinneerd tegen Gele Koorts indien u, binnen 7 dagen voor uw aankomst op OR Tambo International Airport, in een "gele koorts land" bent geweest.

In Zuid-Afrika komen de volgende infectieziekten voor:

  • Hepatitus A
  • Hepatitus B
  • Polio DTP

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Johannesburg de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Johannesburg op OR Tambo International Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke talen spreken ze in Johannesburg?

In Zuid-Afrika spreekt vrijwel de gehele bevolking Afrikaans en / of Engels. Naast deze veel voorkomende talen wordt er lokaal ook in het Sotho, Swazi en Zoeloe gecommuniceerd.

Bent u de talen die de bevolking van Zuid-Afrika spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika heeft een oppervlakte van 1219090 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 4620 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Zuid-Afrika heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 392000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 1,1% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Zuid-Afrika tot de 16 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Zuid-Afrika ongeveer 7,4 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Zuid-Afrika op een 22e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Zuid-Afrika genereert ongeveer 2418000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 82% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 4,3% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 2418000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Zuid-Afrika tot de 83 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Zuid-Afrika een elektriciteit consumptie van 234200000 megawatt. Dit is 0,9% van de totale wereld consumptie. Zuid-Afrika wekt voldoende duurzame energie op om aan 1% van de eigen energiebehoefte te voldoen.