Hoe lang is het vliegen naar Helsinki, Finland

De vliegtijd naar Helsinki, Finland is 2 uur en 7 minuten.

U landt op luchthaven Helsinki Vantaa Airport.

De afstand van Amsterdam naar Helsinki is 1521 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 1706 en 3620 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Veilig drinkwater in Helsinki?

Het kraanwater in Helsinki is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Finland andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Helsinki

Voor uw reis naar Helsinki, Finland zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Finland geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Verblijft u langer dan 4 weken in Finland of wilt u in de natuur gaan wandelen dan is een vaccinatie tegen FSME aan te bevelen. FSME staat ook bekend als Teken Encefalitis. FSME wordt overgebracht door teken of door het drinken van ongepasteuriseerde melk. Het kan leiden tot een gevaarlijke infectie van de hersenen (Hersenvliesontsteking).Teken Encefalitis komt vooral voor in Centraal en Oost Europese landen waaronder Zuid Duitsland, Oostenrijk, de Balkan landen maar ook in Finland, Zweden, Denemarken en het oosten van Frankrijk.

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Helsinki de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties.

Welke talen spreken ze in Helsinki?

In Finland spreekt vrijwel de gehele bevolking Fins en / of . Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Zweeds en Sami gecommuniceerd.

Bent u de talen die de bevolking van Finland spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Finland?

Finland heeft een oppervlakte van 338145 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 34330 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

Duurzame energie

Finland genereert ongeveer 28233000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 6% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 1,7% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 28233000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Finland tot de 23 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Finland een elektriciteit consumptie van 83090000 megawatt. Dit is 0,3% van de totale wereld consumptie. Finland wekt voldoende duurzame energie op om aan 34% van de eigen energiebehoefte te voldoen.