Hoe lang is het vliegen naar Geneve, Zwitserland

De vliegtijd naar Geneve, Zwitserland is 1 uur en 2 minuten.

U landt op luchthaven Geneva Cointrin International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Geneve is 683 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 840 en 1782 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Luchtvervuiling in Geneve

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Geneve heeft een gemiddelde concentratie van 20 PM2.5. Hiermee voldoet Geneve aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Geneve kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Geneve behoort tot de 135 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Luxe hotels in Geneve

HOTEL: InterContinental GENEVE

Het InterContinental GENEVE beschikt over 335 kamers, 2 restaurants en 2 barren. In de omgeving kunt u onder andere de Botanische tuinen, het Palexpo en het Centre International de Conferences Geneve bezoeken en bewonderen.

De afstand vanaf Geneva Cointrin International Airport naar het hotel is 4 kilometer. Met de auto overbrugt u deze afstand in ongeveer 10 minutenLijn 5 u in 10 minuten naar station Chemin du Petit-Saconnex. Vanaf daar loopt u in 5 minuten naar het hotel.
Het hotel ligt op ongeveer 4 kilometer van het centrum van Geneve. U bereikt het centrum van Geneve met het openbaar vervoer. U vindt een station op 200 meter van het hotel.

De Wifi is gratis in het gehele hotel. Dus ook op de kamer. U kunt parkeren bij het hotel. De kosten hiervoor bedragen 36 CHF per dag. Naast uitgebreide faciliteiten voor toeristen beschikt het hotel ook over een vergader- / feestzaal en een businesscentrum voor de zakelijke reiziger. In dit hotel spreekt het personeel Spaans, Engels, Duits, Arabisch, Chinees, Russisch, Italiaans, Noors, Deens, Pools en Frans

Het InterContinental GENEVEis onderdeel van de hotelketen InterContinental Hotel en Resorts..

Het adres van het hotel is:
Chemin du Petit-Saconnex 9, 1209 Geneve, Zwitserland

Toon Prijzen
HOTEL: Grand Hotel Kempinski Geneva

Het Grand Hotel Kempinski Geneva beschikt over 412 kamers, 4 restaurants en 2 barren. In de omgeving kunt u onder andere de Kathedraal Saint-Pierre, de Jet d'Eau-fontein en het Museum voor Moderne en Hedendaagse kunst bezoeken en bewonderen.

De afstand vanaf Geneva Cointrin International Airport naar het hotel is 10 kilometer. Met de auto overbrugt u deze afstand in ongeveer 15 minuten. Kiest u voor het openbaar vervoer dan brengt Lijn IC of Lijn ICN u in 10 minuten naar station Manor Metro Shopping. Vanaf daar loopt u in 11 minuten naar het hotel.
Het hotel ligt op ongeveer 2 kilometer van het centrum van Geneve. U bereikt het centrum van Geneve met het openbaar vervoer. U vindt een station op 250 meter van het hotel.

De Wifi (hotspot) is gratis in het gehele hotel. Dus ook op de kamer. U kunt parkeren bij het hotel. Het betreft hier een openbare parkeerplaats. De kosten bedragen CHF 35 per dag. Naast uitgebreide faciliteiten voor toeristen beschikt het hotel ook over een vergader- / feestzaal, een 24 uurs receptie en een businesscentrum voor de zakelijke reiziger. In dit hotel spreekt het personeel Spaans, Engels, Duits, Arabisch en Frans

Het Grand Hotel Kempinski Genevais onderdeel van de hotelketen Kempinski..

Het adres van het hotel is:
Quai du Mont-Blanc 19, 1201 Geneve, Zwitserland

Toon Prijzen

Veilig drinkwater in Geneve?

Het kraanwater in Geneve is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Zwitserland andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Geneve

Voor uw reis naar Geneve, Zwitserland zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Zwitserland geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Verblijft u langer dan 4 weken in Zwitserland of wilt u in de natuur gaan wandelen dan is een vaccinatie tegen FSME aan te bevelen. FSME staat ook bekend als Teken Encefalitis. FSME wordt overgebracht door teken of door het drinken van ongepasteuriseerde melk. Het kan leiden tot een gevaarlijke infectie van de hersenen (Hersenvliesontsteking).Teken Encefalitis komt vooral voor in Centraal en Oost Europese landen waaronder Zuid Duitsland, Oostenrijk, de Balkan landen maar ook in Finland, Zweden, Denemarken en het oosten van Frankrijk.

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Geneve de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties.

Welke taal spreken ze in Geneve?

In Zwitserland spreekt vrijwel de gehele bevolking Duits. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Frans en Italiaans gecommuniceerd.

Bent u de taal die de bevolking van Zwitserland spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Zwitserland?

Zwitserland heeft een oppervlakte van 41277 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 1280 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

Duurzame energie

Zwitserland genereert ongeveer 40155000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 95% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 0,2% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 40155000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Zwitserland tot de 20 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Zwitserland een elektriciteit consumptie van 57500000 megawatt. Dit is 0,2% van de totale wereld consumptie. Zwitserland wekt voldoende duurzame energie op om aan 69,8% van de eigen energiebehoefte te voldoen.