Hoe lang is het vliegen naar Gabes, Tunesië

De vliegtijd naar Gabes, Tunesië is 2 uur en 51 minuten.

U landt op luchthaven Gabes Matmata International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Gabes is 2106 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 2310 en 4902 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Veilig drinkwater in Gabes?

Het wordt afgeraden om het kraanwater in Gabes te drinken!

In Tunesië gebruikt men Chloor om het drinkwater te reinigen. Hierdoor heeft het kraanwater een sterke Chloor smaak. Naast een afwijkende smaak kan Chloor ook maag en darmklachten veroorzaken. Drink daarom geen kraanwater maar kies voor bronwater / flessenwater. Flessenwater is in Tunesië ruimschoots beschikbaar en wordt op veel plaatsen verkocht.

Controleer altijd voordat u water uit een fles drinkt of de originele afsluiting nog heel is. Het komt namelijk wel eens voor dat gebruikte flessen worden gevuld met kraanwater en als schoon bronwater worden aangeboden. Alleen wanneer de originele afsluiting (sealing) van de fles (zoals deze door de producent is aangebracht) nog heel is, kunt u het water veilig drinken.

Noodzakelijke vaccinaties voor Gabes

Voor uw reis naar Gabes is het belangrijk dat u de juiste vaccinaties heeft gehaald. In Tunesië komen namelijk meerdere infectieziekten voor die een ernstig of zelfs dodelijk ziekteverloop kennen. Enkele van deze infectieziekten openbaren zich pas na enige tijd en kunnen dus ook na terugkomst in Nederland klachten veroorzaken. Om uw reis (en de periode daarna) in goede gezondheid te kunnen beleven, is het raadzaam dat u zich voor, de in Tunesië voorkomende infectieziekten, heeft laten vaccineren.

Vaccinaties zijn in veel gevallen niet verplicht, maar worden vaak wel vergoed door uw zorgverzekering. Zoals bij zoveel zaken geldt ook hier het advies: Voorkomen is beter dan genezen. Het halen van uw vaccinaties is dan ook vaak een verstandige keus.

Een belangrijke vaccinatie is de vaccinatie tegen Gele Koorts. Deze infectieziekte wordt overgebracht door muggen en is in 30% van de gevallen dodelijk. In Tunesië moet u kunnen aantonen dat u bent gevaccinneerd tegen Gele Koorts indien u, binnen 7 dagen voor uw aankomst op Gabes Matmata International Airport, in een "gele koorts land" bent geweest.

In Tunesië komen de volgende infectieziekten voor:

  • Hepatitus A
  • Hepatitus B
  • Polio DTP

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Gabes de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Gabes op Gabes Matmata International Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke taal spreken ze in Gabes?

In Tunesië spreekt vrijwel de gehele bevolking Arabisch.

Bent u de taal die de bevolking van Tunesië spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Tunesië?

Tunesië heeft een oppervlakte van 163610 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 8250 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

Duurzame energie

Tunesië genereert ongeveer 310000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 35% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 63,2% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 310000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Tunesië tot de 123 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Tunesië een elektriciteit consumptie van 12490000 megawatt. Dit is 0% van de totale wereld consumptie. Tunesië wekt voldoende duurzame energie op om aan 2,5% van de eigen energiebehoefte te voldoen.