Hoe lang is het vliegen naar Edmonton, Canada

De vliegtijd naar Edmonton, Canada is 9 uur en 4 minuten.

U landt op luchthaven Edmonton International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Edmonton is 6954 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 7320 en 15531 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Hoe groot is Edmonton?

Edmonton heeft een oppervlakte van 850 vierkante kilometer en telt ongeveer 780000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Edmonton wonen ongeveer 920 inwoners per vierkante kilometer.

Luchtvervuiling in Edmonton

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Edmonton heeft een gemiddelde concentratie van 10 PM2.5. Hiermee voldoet Edmonton aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Edmonton kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Edmonton behoort tot de 209 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Edmonton?

Het kraanwater in Edmonton is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Canada andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Edmonton

Voor uw reis naar Edmonton worden in principe geen vaccinaties aangeraden. In Canada komen namelijk geen ernstige infectieziekten voor.

Een uitzondering hierop is Rabiës. Wanneer u tijdens uw reis regelmatig buiten de stedelijke gebieden verblijft (bijvoorbeeld bij een rondreis) dan is er een kans dat u met Rabiës in aanraking komt. Rabiës is een altijd dodelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de beet van een besmet zoogdier. Rabiës staat ook bekend onder de naam hondsdolheid.

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om eventuele vaccinaties voorafgaand aan uw reis naar Edmonton te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Edmonton op Edmonton International Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke talen spreken ze in Edmonton?

In Canada spreekt vrijwel de gehele bevolking Engels en / of Frans. Naast deze veel voorkomende talen wordt er lokaal ook in het Cree, Dogrib en Inuinnaqtun gecommuniceerd.

Bent u de talen die de bevolking van Canada spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Canada?

Canada heeft een oppervlakte van 9984670 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 891163 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Canada heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 565000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 1,58% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Canada tot de 9 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Canada ongeveer 15,9 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Canada op een 8e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Canada genereert ongeveer 397344000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 95% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 0,3% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 397344000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Canada tot de 3 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Canada een elektriciteit consumptie van 570800000 megawatt. Dit is 2,3% van de totale wereld consumptie. Canada wekt voldoende duurzame energie op om aan 69,6% van de eigen energiebehoefte te voldoen.