Hoe lang is het vliegen naar Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

De vliegtijd naar Dubai, Verenigde Arabische Emiraten is 6 uur en 47 minuten.

U landt op luchthaven Dubai International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Dubai is 5168 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 5475 en 11615 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Naast de vliegtijd naar Dubai is ook de reistijd van Dubai International Airport naar uw hotel belangrijk voor de totale reisduur. De afstand van de luchthaven naar het centrum van Dubai is 15 kilometer. De reistijd bedraagt ongeveer 15 minuten. Naast de afstand zijn ook het gekozen vervoersmiddel, de gekozen route en de verkeersdrukte van invloed op de reistijd. De reistijd kan dus afwijken.

Op luchthaven Dubai International Airport kunt kiezen voor de bus, metro, taxi of huurauto. Voor Dubai raden wij een huurauto aan. Deze geeft u de meeste vrijheid om de stad en de omliggende regio te bezoeken. Op Dubai International Airport zijn verschillende autoverhuur desks aanwezig. U kunt uw huurauto al voor uw vertrek naar Dubai reserveren. Dan weet u zeker dat er een huurauto voor u klaar staat. Ook verkort het de wachttijden aan de autoverhuur desk zodat u uw reis snel kunt voortzetten.

Airport hotels

In de directe omgeving van de luchthaven vindt u de volgende hotels:

Dubai International Hotel

Dubai International HotelHet Dubai International Hotel ligt op minder dan 1 kilometer van de luchthaven. U bereikt Dubai International Hotel eenvoudig vanaf de luchthaven. Het hotel is namelijk op het terrein van de luchthaven gevestigd en is te vinden in zowel Terminal 1 als Terminal 3. U hoeft geen gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Het Dubai International Hotel beschikt over 397 kamers, 15 restaurants en bars, 2 sportclubs en een groot aantal vergaderruimten. De prijzen van de kamers liggen tussen de €150 en €290 per nacht. Indien u gebruik wenst te maken van een Royal Suite dan dient u rekening te houden met een prijs van ongeveer €1600 per nacht.

Meer informatie

Premier Inn Dubai International Airport Hotel

Dubai International HotelHet Premier Inn Dubai International Airport Hotel ligt op ongeveer 4 kilometer van de luchthaven. U bereikt Premier Inn Dubai International Airport Hotel eenvoudig vanaf luchthaven Dubai International Airport met de metro via lijn Red. De reistijd bedraagt met de metro ongeveer 16 minuten. U kunt opstappen bij halte Airport Terminal 1 Metro Station 2 en uitstappen bij halte Emirates Metro Station 2. Vanaf daar kunt u lopend naar het hotel. De metro rijdt elke 6 minuten. Met een (huur)auto of taxi zal de reistijd ongeveer 10 minuten zijn.

Het Premier Inn Dubai International Airport Hotel beschikt over 281 kamers, meerdere restautants en bars, een groot aantal vergaderruimten en een zwembad op het dakterras. De prijzen van de kamers liggen tussen de €100 en €200 per nacht.

Het Premier Inn Dubai International Airport Hotel beschikt over een gratis shuttlebus verbinding met de luchthaven

Meer informatie

Deze hotels zijn ideaal voor een tussenstop of kort verblijf. Voor een langer verblijf raden wij een hotels aan die meer in, of in de omgeving van, het centrum van Dubai gevestigd zijn.

Hoe groot is Dubai?

Dubai heeft een oppervlakte van 710 vierkante kilometer en telt ongeveer 1900000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Dubai wonen ongeveer 2680 inwoners per vierkante kilometer.

Luxe hotels in Dubai

Hotel: Hilton Dubai Jumeirah Resort

Het Hilton Dubai Jumeirah Resort beschikt over 390 kamers, 9 restaurants en 5 barren. In de omgeving kunt u onder andere de Dubai Marina, het The Beach winkelcentrum en de American University of Dubai bezoeken en bewonderen.

De afstand vanaf Dubai International Airport naar het hotel is 35 kilometer. Met de auto overbrugt u deze afstand in ongeveer 35 minuten. Kiest u voor het openbaar vervoer dan brengt metrolijn Mred u in 45 minuten naar station Jumeirah Lakes Towers Metro Station 1. Vanaf daar loopt u in 15 minuten naar het hotel.
Het hotel ligt op ongeveer 56 minuten (metro + lopen) reizen van het centrum van Dubai. U bereikt het centrum van Dubai met het openbaar vervoer. U vindt een station op 750 meter van het hotel.

De Wifi is gratis in het gehele hotel. Dus ook op de kamer. U kunt gratis parkeren bij het hotel. Reserveren is niet nodig. Naast uitgebreide faciliteiten voor toeristen beschikt het hotel ook over een vergader- / feestzaal en een businesscentrum voor de zakelijke reiziger. In dit hotel spreekt het personeel Chinees, Turks, Engels en Arabisch.

Het Hilton Dubai Jumeirah Resortis onderdeel van de hotelketen Hilton.

Het adres van het hotel is:
The Walk, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Toon Prijzen
Hotel: Burj Al Arab

Het Burj Al Arab beschikt over 202 kamers, 6 restaurants en 5 barren. In de omgeving kunt u onder andere het Wild Wadi Water Park, het Umm Suqeim Beach en Kite Beach bezoeken en bewonderen.

De afstand vanaf Dubai International Airport naar het hotel is 28 kilometer. Met de auto overbrugt u deze afstand in ongeveer 25 minuten. Kiest u voor het openbaar vervoer dan brengt metrolijn Mred en vervolgens buslijn 88 u in 1 uur en 10 minuten naar station Burj Al Arab Hotel 1. Vanaf daar loopt u in 6 minuten naar het hotel.
Het hotel ligt op ongeveer 1 uur reizen van het centrum van Dubai. U bereikt het centrum van Dubai met het openbaar vervoer. U vindt een station op 550 meter van het hotel.

De Wifi is gratis in het gehele hotel. Dus ook op de kamer. U kunt gratis parkeren bij het hotel. Reserveren is niet nodig. Naast uitgebreide faciliteiten voor toeristen beschikt het hotel ook over een vergader- / feestzaal en een businesscentrum voor de zakelijke reiziger. In dit hotel spreekt het personeel Nederlands, Italiaans, Russisch, Frans, Spaans, Engels, Duits, Arabisch.

Het Burj Al Arabis onderdeel van de hotelketen Jumeirah.

Het adres van het hotel is:
Jumeirah Beach Road, Jumeirah 3, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Toon Prijzen

Veilig drinkwater in Dubai?

Het wordt afgeraden om het kraanwater in Dubai te drinken!

De kwaliteit van het leidingwater in de Verenigde Arabische Emiraten is wisselend en kan daardoor niet worden gegarandeerd. Het drinken van het kraanwater kan leiden tot ernstige ziekten zoals Cholera, Tyfus, Hepatitis, Meningitis, Legionella of besmetting met het Norovirus.

Neem voldoende voorzorgsmaatregelen wanneer u in de Verenigde Arabische Emiraten water wilt drinken. Drink geen kraanwater maar kies voor flessenwater of ontsmet het kraanwater met zuiveringstabletten of een speciaal waterfilter, voordat u het drinkt.

Katadyn Waterzuiveringstabletten
Zuiveringstabletten
Prijs: EUR 18,95
Tabletten bestellen

Het Katadyn Waterzuiveringstablet is een snelle en effectieve desinfectie voor helder water. Binnen 30 minuten is, in de meeste gevallen, het water veilig drinkbaar. Gezuiverd water kunt u vervolgens gedurende 6 maanden bewaren. Deze waterzuiveringstabletten worden vaak gebruikt tijdens het reizen, kamperen en / of wandelen in het buitenland.

Katadyn Waterfilter Vario
Katadyn Waterfilter Vario
Prijs: EUR 120,00
Waterfilter bestellen

Het Katadyn Vario filter is bijzonder doeltreffend en biedt een optimaal gebruiksgemak. Het reinigt 1 liter water binnen 2 minuten! Door een speciaal filtersysteem voorzien van zowel een keramisch als een glasvezel filter heeft u in een handomdraai veilig drinkbaar water. Het steenkool (koolstof) filter verwijdert daarnaast eventuele nare luchtjes.

Controleer voordat u water uit een fles drinkt altijd of de originele afsluiting nog heel is. Het komt namelijk regelmatig voor dat gebruikte flessen worden gevuld met vervuild kraanwater en als schoon bronwater worden aangeboden. Alleen wanneer de originele afsluiting (sealing) van de fles (zoals deze door de producent is aangebracht) nog heel is, kunt u het water veilig drinken. Is de sealing van de fles verwijderd of beschadigd beschouw het water dan als verontreinigd en gooi het weg of zuiver het met zuiveringstabletten of een filter.

Omdat de kwaliteit van het kraanwater in Dubai niet kan worden gegarandeerd en er een reële kans is op vervuild kraanwater dient u naast flessenwater, reinigingstabletten en eventueel filters ook aanvullende maatregelen te nemen. Drink geen drankjes met ijsklontjes, eet geen waterijsjes, gebruik geen leidingwater voor het poetsen van uw tanden of het reinigen van uw lenzen en eet alleen groenten waarvan u zeker bent dat deze is gewassen in gekookt water.

Noodzakelijke vaccinaties voor Dubai

Voor uw reis naar Dubai is het belangrijk dat u de juiste vaccinaties heeft gehaald. In Verenigde Arabische Emiraten komen namelijk meerdere infectieziekten voor die een ernstig of zelfs dodelijk ziekteverloop kennen. Enkele van deze infectieziekten openbaren zich pas na enige tijd en kunnen dus ook na terugkomst in Nederland klachten veroorzaken. Om uw reis (en de periode daarna) in goede gezondheid te kunnen beleven, is het raadzaam dat u zich voor, de in Verenigde Arabische Emiraten voorkomende infectieziekten, heeft laten vaccineren.

Vaccinaties zijn in veel gevallen niet verplicht, maar worden wel vergoed door uw zorgverzekering. Omdat voorkomen beter is dan genezen is een vaccinatie vaak een verstandig besluit.

In Verenigde Arabische Emiraten komen de volgende infectieziekten voor:

  • Hepatitus A
  • Hepatitus B
  • Buiktyfus
  • Polio DTP

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Dubai de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Dubai op Dubai International Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke taal spreken ze in Dubai?

In Verenigde Arabische Emiraten spreekt vrijwel de gehele bevolking Arabisch.

Bent u de taal die de bevolking van Verenigde Arabische Emiraten spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Verenigde Arabische Emiraten?

Verenigde Arabische Emiraten heeft een oppervlakte van 83600 vierkante kilometer. Van dit oppervlak is slechts een zeer beperkt deel wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Verenigde Arabische Emiraten heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 201000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 0,56% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Verenigde Arabische Emiraten tot de 29 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Verenigde Arabische Emiraten ongeveer 21,3 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Verenigde Arabische Emiraten op een 3e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

In totaal heeft Verenigde Arabische Emiraten een elektriciteit consumptie van 70580000 megawatt. Dit is 0,3% van de totale wereld consumptie. Verenigde Arabische Emiraten wekt voldoende duurzame energie op om aan 0% van de eigen energiebehoefte te voldoen.