Hoe lang is het vliegen naar Kaapstad, Zuid-Afrika

De vliegtijd naar Kaapstad, Zuid-Afrika is 12 uur en 35 minuten.

U landt op luchthaven Cape Town International Airport.

Eenvoudig in gebruik!

De afstand van Amsterdam naar Kaapstad is 9687 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 10144 en 21522 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Hoe groot is Kaapstad?

Kaapstad heeft een oppervlakte van 690 vierkante kilometer en telt ongeveer 2700000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Kaapstad wonen ongeveer 3910 inwoners per vierkante kilometer.

Luchtvervuiling in Kaapstad

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Kaapstad heeft een gemiddelde concentratie van 15 PM2.5. Hiermee voldoet Kaapstad aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Kaapstad kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Kaapstad behoort tot de 168 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Luxe hotels in Kaapstad

Hotel: Waterfront Village

Het Waterfront Village beschikt over 83 kamers, een restaurant en geen bar. Wel beschikken deze luxe appartementen over een volledig ingerichte keuken. In de omgeving kunt u onder andere de Victoria and Alfred Waterfront, het Two Oceans Aquarium en het Kaapstad Stadion bezoeken en bewonderen.

De afstand vanaf Cape Town International Airport naar het hotel is 22 kilometer. Met de auto overbrugt u deze afstand in ongeveer 60 minuten. Kiest u voor het openbaar vervoer dan brengt Lijn A01 u in 25 minuten naar station Civic Centre. Vanaf daar loopt u in 20 minuten naar het hotel.
Het hotel ligt op ongeveer 3 kilometer van het centrum van Kaapstad. U bereikt het centrum van Kaapstad met het openbaar vervoer. U vindt een station op 250 meter van het hotel.

De Wifi is gratis in alle appartementen. Hiervoor dient wel te worden betaald. U kunt gratis parkeren bij het hotel. Reserveren is niet nodig. Naast uitgebreide faciliteiten voor toeristen beschikt het hotel ook over 24-uursreceptie en een fax / kopieer machine voor de zakelijke reiziger. Het is onbekend welke buitenlandse talen het personeel spreekt.

Het Waterfront Villageis geen onderdeel van een hotelketen..

Het adres van het hotel is:
Mind Pearl House, West Quay Road, V & A Waterfront Cape Town 8002 South Africa, Cape Town Zuid-Afrika

Toon Prijzen
Hotel: African Pride Crystal Towers Hotel and Spa

Het African Pride Crystal Towers Hotel and Spa beschikt over 180 kamers, 2 restaurants en 2 bars. In de omgeving kunt u onder andere de Milnerton Golf Club, het Intaka Island Bird Sanctuary en de Canal Walk Shopping Centre bezoeken en bewonderen.

De afstand vanaf Cape Town International Airport naar het hotel is 23 kilometer. Met de auto overbrugt u deze afstand in ongeveer 50 minuten. Kiest u voor het openbaar vervoer dan brengt Lijn A01 en vervolgens T01 en T03 u in 1 uur en 35 minuten naar station Century City. Vanaf daar loopt u in 5 minuten naar het hotel.
Het hotel ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Kaapstad. U bereikt het centrum van Kaapstad met het openbaar vervoer. U vindt een station op 300 meter van het hotel.

De Wifi is gratis in het gehele hotel. Dus ook op de kamer. U kunt gratis parkeren bij het hotel. Reserveren is niet nodig. Naast uitgebreide faciliteiten voor toeristen beschikt het hotel ook over een vergader- / feestzaal en een 24 uurs businesscentrum voor de zakelijke reiziger. Het is onbekend welke buitenlandse talen het personeel spreekt.

Het African Pride Crystal Towers Hotel and Spais geen onderdeel van een hotelketen..

Het adres van het hotel is:
Century Blvd & Rialto Road, Century City, Cape Town, 7441 Zuid-Afrika

Toon Prijzen

Veilig drinkwater in Kaapstad?

Het wordt afgeraden om het kraanwater in Kaapstad te drinken!

De kwaliteit van het leidingwater in Zuid-Afrika is wisselend en kan daardoor niet worden gegarandeerd. Zo is het kraanwater in de grote steden meestal van voldoende kwaliteit, maar er komen er ook perioden voor dat het kraanwater daar niet schoon genoeg is om te drinken. Verblijft u buiten de de grote steden dan kunt u er vanuit gaan dat het kraanwater zeker niet veilig is. Het drinken van het vervuild kraanwater kan leiden tot ernstige ziekten zoals Cholera, Tyfus, Hepatitis, Meningitis, Legionella of besmetting met het Norovirus.

Neem voldoende voorzorgsmaatregelen wanneer u in Zuid-Afrika water wilt drinken. Drink geen kraanwater maar kies voor flessenwater of ontsmet het kraanwater met zuiveringstabletten of een speciaal waterfilter, voordat u het drinkt.

Katadyn Waterzuiveringstabletten
Zuiveringstabletten
Prijs: EUR 18,95
Tabletten bestellen

Het Katadyn Waterzuiveringstablet is een snelle en effectieve desinfectie voor helder water. Binnen 30 minuten is, in de meeste gevallen, het water veilig drinkbaar. Gezuiverd water kunt u vervolgens gedurende 6 maanden bewaren. Deze waterzuiveringstabletten worden vaak gebruikt tijdens het reizen, kamperen en / of wandelen in het buitenland.

Katadyn Waterfilter Vario
Katadyn Waterfilter Vario
Prijs: EUR 120,00
Waterfilter bestellen

Het Katadyn Vario filter is bijzonder doeltreffend en biedt een optimaal gebruiksgemak. Het reinigt 1 liter water binnen 2 minuten! Door een speciaal filtersysteem voorzien van zowel een keramisch als een glasvezel filter heeft u in een handomdraai veilig drinkbaar water. Het steenkool (koolstof) filter verwijdert daarnaast eventuele nare luchtjes.

Controleer voordat u water uit een fles drinkt altijd of de originele afsluiting nog heel is. Het komt namelijk regelmatig voor dat gebruikte flessen worden gevuld met vervuild kraanwater en als schoon bronwater worden aangeboden. Alleen wanneer de originele afsluiting (sealing) van de fles (zoals deze door de producent is aangebracht) nog heel is, kunt u het water veilig drinken. Is de sealing van de fles verwijderd of beschadigd beschouw het water dan als verontreinigd en gooi het weg of zuiver het met zuiveringstabletten of een filter.

Omdat de kwaliteit van het kraanwater in Kaapstad niet kan worden gegarandeerd en er een reële kans is op vervuild kraanwater dient u naast flessenwater, reinigingstabletten en eventueel filters ook aanvullende maatregelen te nemen. Drink geen drankjes met ijsklontjes, eet geen waterijsjes, gebruik geen leidingwater voor het poetsen van uw tanden of het reinigen van uw lenzen en eet alleen groenten waarvan u zeker bent dat deze is gewassen in gekookt water.

Noodzakelijke vaccinaties voor Kaapstad

Voor uw reis naar Kaapstad is het belangrijk dat u de juiste vaccinaties heeft gehaald. In Zuid-Afrika komen namelijk meerdere infectieziekten voor die een ernstig of zelfs dodelijk ziekteverloop kennen. Enkele van deze infectieziekten openbaren zich pas na enige tijd en kunnen dus ook na terugkomst in Nederland klachten veroorzaken. Om uw reis (en de periode daarna) in goede gezondheid te kunnen beleven, is het raadzaam dat u zich voor, de in Zuid-Afrika voorkomende infectieziekten, heeft laten vaccineren.

Vaccinaties zijn in veel gevallen niet verplicht, maar worden vaak wel vergoed door uw zorgverzekering. Zoals bij zoveel zaken geldt ook hier het advies: Voorkomen is beter dan genezen. Het halen van uw vaccinaties is dan ook vaak een verstandige keus.

Een belangrijke vaccinatie is de vaccinatie tegen Gele Koorts. Deze infectieziekte wordt overgebracht door muggen en is in 30% van de gevallen dodelijk. In Zuid-Afrika moet u kunnen aantonen dat u bent gevaccinneerd tegen Gele Koorts indien u, binnen 7 dagen voor uw aankomst op Cape Town International Airport, in een "gele koorts land" bent geweest.

In Zuid-Afrika komen de volgende infectieziekten voor:

  • Hepatitus A
  • Hepatitus B
  • Polio DTP

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Kaapstad de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Kaapstad op Cape Town International Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke talen spreken ze in Kaapstad?

In Zuid-Afrika spreekt vrijwel de gehele bevolking Afrikaans en / of Engels. Naast deze veel voorkomende talen wordt er lokaal ook in het Sotho, Swazi en Zoeloe gecommuniceerd.

Bent u de talen die de bevolking van Zuid-Afrika spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika heeft een oppervlakte van 1219090 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 4620 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Zuid-Afrika heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 392000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 1,1% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Zuid-Afrika tot de 16 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Zuid-Afrika ongeveer 7,4 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Zuid-Afrika op een 22e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Zuid-Afrika genereert ongeveer 2418000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 82% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 4,3% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 2418000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Zuid-Afrika tot de 83 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Zuid-Afrika een elektriciteit consumptie van 234200000 megawatt. Dit is 0,9% van de totale wereld consumptie. Zuid-Afrika wekt voldoende duurzame energie op om aan 1% van de eigen energiebehoefte te voldoen.