Hoe lang is het vliegen naar Boedapest, Hongarije

De vliegtijd naar Boedapest, Hongarije is 1 uur en 39 minuten.

U landt op luchthaven Budapest Liszt Ferenc international Airport.

Eenvoudig in gebruik!

De afstand van Amsterdam naar Boedapest is 1169 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 1342 en 2848 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Hoe groot is Boedapest?

Boedapest heeft een oppervlakte van 700 vierkante kilometer en telt ongeveer 1800000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Boedapest wonen ongeveer 2570 inwoners per vierkante kilometer.

Luchtvervuiling in Boedapest

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Boedapest heeft een gemiddelde concentratie van 25 PM2.5. Hiermee voldoet Boedapest aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Boedapest kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Boedapest behoort tot de 79 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Luxe hotels in Budapest

HOTEL: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Het Kempinski Hotel Corvinus Budapest beschikt over 350 kamers, 2 restaurants en 2 barren. In de omgeving kunt u onder andere de Sint-Stefanusbasiliek, het Hungarian National Museum en de Szechenyi Ketting Brug bezoeken en bewonderen.

De afstand vanaf Budapest Liszt Ferenc international Airport naar het hotel is 21 kilometer. Met de auto overbrugt u deze afstand in ongeveer 28 minuten. Kiest u voor het openbaar vervoer dan brengt Lijn 200E en vervolgens M3 u in 40 minuten naar station Deak Ferenc ter. Vanaf daar loopt u in 8 minuten naar het hotel.
Het hotel ligt op ongeveer 1,5 kilometer van het centrum van Budapest. U bereikt het centrum van Budapest met het openbaar vervoer. U vindt een station op 150 meter van het hotel.

De Wifi is gratis in het gehele hotel. Dus ook op de kamer. U kunt parkeren bij het hotel. De kosten hiervoor bedragen 36 Euro per dag. Reserveren is niet nodig. Naast uitgebreide faciliteiten voor toeristen beschikt het hotel ook over een vergader- / feestzaal en een businesscentrum voor de zakelijke reiziger. In dit hotel spreekt het personeel Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Engels en Hongaars

Het Kempinski Hotel Corvinus Budapestis geen onderdeel van een hotelketen..

Het adres van het hotel is:
Budapest, Erzsebet ter, 1051, Hongarije

Toon Prijzen
HOTEL: InterContinental Budapest

Het InterContinental Budapest beschikt over 402 kamers, 1 restaurant en 1 bar. In de omgeving kunt u onder andere het Buda Kasteel, het Hongaars Staatsoperahuis en de Sint Stefanusbasiliek bezoeken en bewonderen.

De afstand vanaf Budapest Liszt Ferenc international Airport naar het hotel is 22 kilometer. Met de auto overbrugt u deze afstand in ongeveer 30 minuten. Kiest u voor het openbaar vervoer dan brengt Lijn 200E en vervolgens M3 u in 45 minuten naar station Deak Ferenc ter. Vanaf daar loopt u in 15 minuten naar het hotel.
Het hotel ligt op ongeveer 800 meter van het centrum van Budapest. U bereikt het centrum van Budapest met het openbaar vervoer. U vindt een station op 50 meter van het hotel.

De Wifi is gratis in het gehele hotel. Dus ook op de kamer. U kunt parkeren bij het hotel. De kosten hiervoor bedragen 28 Euro per dag. Naast uitgebreide faciliteiten voor toeristen beschikt het hotel ook over een businesscentre en een vergader- / feestzaal voor de zakelijke reiziger. In dit hotel spreekt het personeel Duits, Russisch, Italiaans, Spaans, Engels en Hongaars

Het InterContinental Budapestis onderdeel van de hotelketen InterContinental Hotels..

Het adres van het hotel is:
Apaczai Csere Janos u. 12-14, 1052, Hongarije

Toon Prijzen

Veilig drinkwater in Boedapest?

Het wordt afgeraden om het kraanwater in Boedapest te drinken!

De kwaliteit van het leidingwater in Hongarije is wisselend en kan daardoor niet worden gegarandeerd. Zo is het kraanwater in de grote steden meestal van voldoende kwaliteit, maar er komen er ook perioden voor dat het kraanwater daar niet schoon genoeg is om te drinken. Verblijft u buiten de de grote steden dan kunt u er vanuit gaan dat het kraanwater zeker niet veilig is. Het drinken van het vervuild kraanwater kan leiden tot ernstige ziekten zoals Cholera, Tyfus, Hepatitis, Meningitis, Legionella of besmetting met het Norovirus.

Neem voldoende voorzorgsmaatregelen wanneer u in Hongarije water wilt drinken. Drink geen kraanwater maar kies voor flessenwater of ontsmet het kraanwater met zuiveringstabletten of een speciaal waterfilter, voordat u het drinkt.

Katadyn Waterzuiveringstabletten
Zuiveringstabletten
Prijs: EUR 18,95
Tabletten bestellen

Het Katadyn Waterzuiveringstablet is een snelle en effectieve desinfectie voor helder water. Binnen 30 minuten is, in de meeste gevallen, het water veilig drinkbaar. Gezuiverd water kunt u vervolgens gedurende 6 maanden bewaren. Deze waterzuiveringstabletten worden vaak gebruikt tijdens het reizen, kamperen en / of wandelen in het buitenland.

Katadyn Waterfilter Vario
Katadyn Waterfilter Vario
Prijs: EUR 120,00
Waterfilter bestellen

Het Katadyn Vario filter is bijzonder doeltreffend en biedt een optimaal gebruiksgemak. Het reinigt 1 liter water binnen 2 minuten! Door een speciaal filtersysteem voorzien van zowel een keramisch als een glasvezel filter heeft u in een handomdraai veilig drinkbaar water. Het steenkool (koolstof) filter verwijdert daarnaast eventuele nare luchtjes.

Controleer voordat u water uit een fles drinkt altijd of de originele afsluiting nog heel is. Het komt namelijk regelmatig voor dat gebruikte flessen worden gevuld met vervuild kraanwater en als schoon bronwater worden aangeboden. Alleen wanneer de originele afsluiting (sealing) van de fles (zoals deze door de producent is aangebracht) nog heel is, kunt u het water veilig drinken. Is de sealing van de fles verwijderd of beschadigd beschouw het water dan als verontreinigd en gooi het weg of zuiver het met zuiveringstabletten of een filter.

Omdat de kwaliteit van het kraanwater in Boedapest niet kan worden gegarandeerd en er een reële kans is op vervuild kraanwater dient u naast flessenwater, reinigingstabletten en eventueel filters ook aanvullende maatregelen te nemen. Drink geen drankjes met ijsklontjes, eet geen waterijsjes, gebruik geen leidingwater voor het poetsen van uw tanden of het reinigen van uw lenzen en eet alleen groenten waarvan u zeker bent dat deze is gewassen in gekookt water.

Noodzakelijke vaccinaties voor Boedapest

Voor uw reis naar Boedapest, Hongarije zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Hongarije geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Welke taal spreken ze in Boedapest?

In Hongarije spreekt vrijwel de gehele bevolking Hongaars. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Duits, Roma, Kroatisch, Servisch, Slovaaks en Sloveens gecommuniceerd.

Bent u de taal die de bevolking van Hongarije spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Hongarije?

Hongarije heeft een oppervlakte van 93028 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 3420 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

Duurzame energie

Hongarije genereert ongeveer 2644000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 8% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 29,1% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 2644000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Hongarije tot de 80 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Hongarije een elektriciteit consumptie van 42570000 megawatt. Dit is 0,2% van de totale wereld consumptie. Hongarije wekt voldoende duurzame energie op om aan 6,2% van de eigen energiebehoefte te voldoen.