Hoe lang is het vliegen naar Brisbane, Australië

De vliegtijd naar Brisbane, Australië is 20 uur en 56 minuten.

U landt op luchthaven Brisbane International Airport.

Eenvoudig in gebruik!

De afstand van Amsterdam naar Brisbane is 16202 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 16876 en 35805 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Hoe groot is Brisbane?

Brisbane heeft een oppervlakte van 1600 vierkante kilometer en telt ongeveer 1510000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Brisbane wonen ongeveer 940 inwoners per vierkante kilometer.

Veilig drinkwater in Brisbane?

Het kraanwater in Brisbane is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Australië andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Brisbane

Voor uw reis naar Brisbane worden in principe geen vaccinaties aangeraden. In Australië komen namelijk geen ernstige infectieziekten voor.

Een uitzondering hierop is de vaccinatie tegen Gele Koorts. Deze infectieziekte wordt overgebracht door muggen en is in 30% van de gevallen dodelijk. In Australië moet u kunnen aantonen dat u bent gevaccinneerd tegen Gele Koorts indien u, binnen 10 dagen voor uw aankomst op Brisbane International Airport, in een "gele koorts land" bent geweest.

Ook als u een rondreis maakt door de regio kunt u toch vaccinaties nodig hebben. Om te bepalen of u voor uw rondreis vaccinaties nodig heeft, kunt u uit voorzorg een afspraak maken. Aan de hand van uw reisschema en persoonlijke gezondheid wordt dan vastgesteld of, en welke, vaccinaties u nodig heeft.

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om eventuele vaccinaties voorafgaand aan uw reis naar Brisbane te regelen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Brisbane op Brisbane International Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke taal spreken ze in Brisbane?

In Australië spreekt vrijwel de gehele bevolking Engels.

Bent u de taal die de bevolking van Australië spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Australië?

Australië heeft een oppervlakte van 7741220 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 58920 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Australië heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 409000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 1,15% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Australië tot de 15 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Australië ongeveer 17,3 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Australië op een 5e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Australië genereert ongeveer 23834000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 61% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 41% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 23834000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Australië tot de 25 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Australië een elektriciteit consumptie van 229600000 megawatt. Dit is 0,9% van de totale wereld consumptie. Australië wekt voldoende duurzame energie op om aan 10,4% van de eigen energiebehoefte te voldoen.