Hoe lang is het vliegen naar Bari, Italië

De vliegtijd naar Bari, Italië is 2 uur en 8 minuten.

U landt op luchthaven Bari / Palese International Airport.

De afstand van Amsterdam naar Bari is 1539 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 1724 en 3658 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Luchtvervuiling in Bari

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Bari heeft een gemiddelde concentratie van 20 PM2.5. Hiermee voldoet Bari aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Bari kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Bari behoort tot de 131 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Bari?

Het kraanwater in Bari is drinkbaar maar smaakt naar chloor.

In Italië gebruikt men chloor om het drinkwater te desinfecteren. Hierdoor smaakt het water niet zoals u het, bijvoorbeeld in Nederland, gewend bent. Hoewel het kraanwater een sterke chloor smaak heeft, kan het zonder gevaar voor de gezondheid worden gedronken.

Drinkt u liever water wat qua smaak meer overeenkomt met het leidingwater in Nederland kies dan voor bronwater of flessenwater.

Noodzakelijke vaccinaties voor Bari

Voor uw reis naar Bari, Italië zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Italië geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Welke taal spreken ze in Bari?

In Italië spreekt vrijwel de gehele bevolking Italiaans. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Frans, Duits, Sardijns en Ladinisch gecommuniceerd.

Bent u de taal die de bevolking van Italië spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Italië?

Italië heeft een oppervlakte van 301340 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 7200 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Italië heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 337000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 0,94% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Italië tot de 18 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Italië ongeveer 5,5 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Italië op een 26e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

Duurzame energie

Italië genereert ongeveer 91804000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 45% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 14,6% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 91804000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Italië tot de 9 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Italië een elektriciteit consumptie van 327200000 megawatt. Dit is 1,3% van de totale wereld consumptie. Italië wekt voldoende duurzame energie op om aan 28,1% van de eigen energiebehoefte te voldoen.