Hoe lang is het vliegen naar Athene, Griekenland

De vliegtijd naar Athene, Griekenland is 2 uur en 57 minuten.

U landt op luchthaven Eleftherios Venizelos International Airport.

Eenvoudig in gebruik!

De afstand van Amsterdam naar Athene is 2182 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 2389 en 5068 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Hoe groot is Athene?

Athene heeft een oppervlakte van 580 vierkante kilometer en telt ongeveer 3480000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Athene wonen ongeveer 6000 inwoners per vierkante kilometer.

Veilig drinkwater in Athene?

Het kraanwater in Athene is drinkbaar maar smaakt naar chloor.

In Griekenland gebruikt men chloor om het drinkwater te desinfecteren. Hierdoor smaakt het water niet zoals u het, bijvoorbeeld in Nederland, gewend bent. Hoewel het kraanwater een sterke chloor smaak heeft, kan het zonder gevaar voor de gezondheid worden gedronken.

Drinkt u liever water wat qua smaak meer overeenkomt met het leidingwater in Nederland kies dan voor bronwater of flessenwater.

Noodzakelijke vaccinaties voor Athene

Voor uw reis naar Athene, Griekenland zijn geen vaccinaties nodig. Er komen in Griekenland geen infectieziekten voor waarvoor vaccinaties noodzakelijk zijn.

Welke taal spreken ze in Athene?

In Griekenland spreekt vrijwel de gehele bevolking Grieks.

Bent u de taal die de bevolking van Griekenland spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Griekenland?

Griekenland heeft een oppervlakte van 131957 vierkante kilometer. Hiervan bestaat ongeveer 1310 vierkante kilometer uit wateroppervlak.

Duurzame energie

Griekenland genereert ongeveer 10107000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 43% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 3,8% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 10107000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Griekenland tot de 47 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Griekenland een elektriciteit consumptie van 59530000 megawatt. Dit is 0,2% van de totale wereld consumptie. Griekenland wekt voldoende duurzame energie op om aan 17% van de eigen energiebehoefte te voldoen.