Hoe lang is het vliegen naar Agadir, Marokko

De vliegtijd naar Agadir, Marokko is 3 uur en 38 minuten.

U landt op luchthaven Al Massira Airport.

Eenvoudig in gebruik!

De afstand van Amsterdam naar Agadir is 2704 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 2929 en 6214 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Veilig drinkwater in Agadir?

Het kraanwater in Agadir is niet veilig om te drinken!

Het drinken van kraanwater in Marokko kan leiden tot ernstige ziekten zoals Cholera, Tyfus, Hepatitis, Meningitis, Legionella of besmetting met het Norovirus.

Neem voldoende voorzorgsmaatregelen wanneer u in Marokko water wilt drinken. Drink absoluut geen kraanwater maar kies voor bronwater / flessenwater of ontsmet het kraanwater met zuiveringstabletten of een speciaal waterfilter.

Katadyn Waterzuiveringstabletten
Zuiveringstabletten
Prijs: EUR 18,95
Tabletten bestellen

Het Katadyn Waterzuiveringstablet is een snelle en effectieve desinfectie voor helder water. Binnen 30 minuten is, in de meeste gevallen, het water veilig drinkbaar. Gezuiverd water kunt u vervolgens gedurende 6 maanden bewaren. Deze waterzuiveringstabletten worden vaak gebruikt tijdens het reizen, kamperen en / of wandelen in het buitenland.

Katadyn Waterfilter Vario
Katadyn Waterfilter Vario
Prijs: EUR 120,00
Waterfilter bestellen

Het Katadyn Vario filter is bijzonder doeltreffend en biedt een optimaal gebruiksgemak. Het reinigt 1 liter water binnen 2 minuten! Door een speciaal filtersysteem voorzien van zowel een keramisch als een glasvezel filter heeft u in een handomdraai veilig drinkbaar water. Het steenkool (koolstof) filter verwijdert daarnaast eventuele nare luchtjes.

Controleer voordat u water uit een fles drinkt altijd of de originele afsluiting nog heel is. Het komt namelijk regelmatig voor dat gebruikte flessen worden gevuld met vervuild kraanwater en als schoon bronwater worden aangeboden. Alleen wanneer de originele afsluiting (sealing) van de fles (zoals deze door de producent is aangebracht) nog heel is, kunt u het water veilig drinken. Is de sealing van de fles verwijderd of beschadigd beschouw het water dan als verontreinigd en gooi het weg of zuiver het met zuiveringstabletten of een filter.

Het water in Agadir is van dermate slechte kwaliteit dat u naast flessenwater, reinigingstabletten en filters ook aanvullende maatregelen moet nemen. Zo neemt u beter geen ijsklontjes of waterijsjes, gebruikt u voor het tanden poetsen of het reinigen van uw lenzen altijd flessenwater en eet u alleen groente die is gewassen met gekookt water.

Noodzakelijke vaccinaties voor Agadir

Voor uw reis naar Agadir is het belangrijk dat u de juiste vaccinaties heeft gehaald. In Marokko komen namelijk meerdere infectieziekten voor die een ernstig of zelfs dodelijk ziekteverloop kennen. Enkele van deze infectieziekten openbaren zich pas na enige tijd en kunnen dus ook na terugkomst in Nederland klachten veroorzaken. Om uw reis (en de periode daarna) in goede gezondheid te kunnen beleven, is het raadzaam dat u zich voor, de in Marokko voorkomende infectieziekten, heeft laten vaccineren.

Vaccinaties zijn in veel gevallen niet verplicht, maar worden wel vergoed door uw zorgverzekering. Zoals bij zoveel zaken geldt ook hier het advies: Voorkomen is beter dan genezen. Het halen van uw vaccinaties is dan ook vaak een verstandige keus.

In Marokko komen de volgende infectieziekten voor:

  • Polio DTP
  • Hepatitus A
  • Hepatitus B

Bij een verblijf van langer dan drie maanden wordt ook een vaccinatie tegen buiktyfus en hondsdolheid geadviseerd.

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Agadir de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Agadir op Al Massira Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke talen spreken ze in Agadir?

In Marokko spreekt vrijwel de gehele bevolking Arabisch en / of verschillende Berbertalen

Duurzame energie

Marokko genereert ongeveer 2843000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 57% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 25,6% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 2843000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Marokko tot de 79 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Marokko een elektriciteit consumptie van 21470000 megawatt. Dit is 0,1% van de totale wereld consumptie. Marokko wekt voldoende duurzame energie op om aan 13,2% van de eigen energiebehoefte te voldoen.