Hoe lang is het vliegen naar Ad Dammam, Saoedi-Arabië

De vliegtijd naar Ad Dammam, Saoedi-Arabië is 6 uur en 11 minuten.

U landt op luchthaven King Fahd International Airport.

Eenvoudig in gebruik!

De afstand van Amsterdam naar Ad Dammam is 4705 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 4996 en 10599 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Veilig drinkwater in Ad Dammam?

Het kraanwater in Ad Dammam is niet veilig om te drinken!

Het drinken van kraanwater in Saoedi-Arabië kan leiden tot ernstige ziekten zoals Cholera, Tyfus, Hepatitis, Meningitis, Legionella of besmetting met het Norovirus.

Neem voldoende voorzorgsmaatregelen wanneer u in Saoedi-Arabië water wilt drinken. Drink absoluut geen kraanwater maar kies voor bronwater / flessenwater of ontsmet het kraanwater met zuiveringstabletten of een speciaal waterfilter.

Katadyn Waterzuiveringstabletten
Zuiveringstabletten
Prijs: EUR 18,95
Tabletten bestellen

Het Katadyn Waterzuiveringstablet is een snelle en effectieve desinfectie voor helder water. Binnen 30 minuten is, in de meeste gevallen, het water veilig drinkbaar. Gezuiverd water kunt u vervolgens gedurende 6 maanden bewaren. Deze waterzuiveringstabletten worden vaak gebruikt tijdens het reizen, kamperen en / of wandelen in het buitenland.

Katadyn Waterfilter Vario
Katadyn Waterfilter Vario
Prijs: EUR 120,00
Waterfilter bestellen

Het Katadyn Vario filter is bijzonder doeltreffend en biedt een optimaal gebruiksgemak. Het reinigt 1 liter water binnen 2 minuten! Door een speciaal filtersysteem voorzien van zowel een keramisch als een glasvezel filter heeft u in een handomdraai veilig drinkbaar water. Het steenkool (koolstof) filter verwijdert daarnaast eventuele nare luchtjes.

Controleer voordat u water uit een fles drinkt altijd of de originele afsluiting nog heel is. Het komt namelijk regelmatig voor dat gebruikte flessen worden gevuld met vervuild kraanwater en als schoon bronwater worden aangeboden. Alleen wanneer de originele afsluiting (sealing) van de fles (zoals deze door de producent is aangebracht) nog heel is, kunt u het water veilig drinken. Is de sealing van de fles verwijderd of beschadigd beschouw het water dan als verontreinigd en gooi het weg of zuiver het met zuiveringstabletten of een filter.

Het water in Ad Dammam is van dermate slechte kwaliteit dat u naast flessenwater, reinigingstabletten en filters ook aanvullende maatregelen moet nemen. Zo neemt u beter geen ijsklontjes of waterijsjes, gebruikt u voor het tanden poetsen of het reinigen van uw lenzen altijd flessenwater en eet u alleen groente die is gewassen met gekookt water.

Noodzakelijke vaccinaties voor Ad Dammam

Voor uw reis naar Ad Dammam is het belangrijk dat u de juiste vaccinaties heeft gehaald. In Saoedi-Arabië komen namelijk meerdere infectieziekten voor die een ernstig of zelfs dodelijk ziekteverloop kennen. Enkele van deze infectieziekten openbaren zich pas na enige tijd en kunnen dus ook na terugkomst in Nederland klachten veroorzaken. Om uw reis (en de periode daarna) in goede gezondheid te kunnen beleven, is het raadzaam dat u zich voor, de in Saoedi-Arabië voorkomende infectieziekten, heeft laten vaccineren.

Vaccinaties zijn in veel gevallen niet verplicht, maar worden vaak wel vergoed door uw zorgverzekering. Zoals bij zoveel zaken geldt ook hier het advies: Voorkomen is beter dan genezen. Het halen van uw vaccinaties is dan ook vaak een verstandige keus.

Een belangrijke vaccinatie is de vaccinatie tegen Gele Koorts. Deze infectieziekte wordt overgebracht door muggen en is in 30% van de gevallen dodelijk. In Saoedi-Arabië moet u kunnen aantonen dat u bent gevaccinneerd tegen Gele Koorts indien u, binnen 7 dagen voor uw aankomst op King Fahd International Airport, in een "gele koorts land" bent geweest.

Een andere verplichte vaccinatie is de vaccinatie tegen Meningitis (hersenvlies ontsteking) voor bedevaartgangers. (u moet deze vaccinaties kunnen aantonen!)

In Saoedi-Arabië komen de volgende infectieziekten voor:

  • Meningitis (hersenvlies ontsteking)
  • Buiktyfus
  • Polio DTP
  • Hepatitus A
  • Hepatitus B

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Ad Dammam de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Ad Dammam op King Fahd International Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke taal spreken ze in Ad Dammam?

In Saoedi-Arabië spreekt vrijwel de gehele bevolking Arabisch.

Bent u de taal die de bevolking van Saoedi-Arabië spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Saoedi-Arabië?

Saoedi-Arabië heeft een oppervlakte van 2149690 vierkante kilometer. Van dit oppervlak is slechts een zeer beperkt deel wateroppervlak.

CO2 uitstoot

Saoedi-Arabië heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 494000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 1,38% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort Saoedi-Arabië tot de 11 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Saoedi-Arabië ongeveer 16,8 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Saoedi-Arabië op een 6e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

In totaal heeft Saoedi-Arabië een elektriciteit consumptie van 231600000 megawatt. Dit is 0,9% van de totale wereld consumptie. Saoedi-Arabië wekt voldoende duurzame energie op om aan 0% van de eigen energiebehoefte te voldoen.