Hoe lang is het vliegen naar Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

De vliegtijd naar Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten is 6 uur en 49 minuten.

U landt op luchthaven Abu Dhabi International Airport.

Eenvoudig in gebruik!

De afstand van Amsterdam naar Abu Dhabi is 5192 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 5499 en 11666 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Hoe groot is Abu Dhabi?

Abu Dhabi heeft een oppervlakte van 780 vierkante kilometer en telt ongeveer 550000 inwoners. De drukte in een stad kan worden bepaald op basis van de bevolkingsdichtheid. In Abu Dhabi wonen ongeveer 710 inwoners per vierkante kilometer.

Luchtvervuiling in Abu Dhabi

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Abu Dhabi heeft een gemiddelde concentratie van 65 PM2.5. Hiermee voldoet Abu Dhabi niet aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Abu Dhabi kan dus als gevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Abu Dhabi behoort tot de 7 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Abu Dhabi?

Het wordt afgeraden om het kraanwater in Abu Dhabi te drinken!

De kwaliteit van het leidingwater in de Verenigde Arabische Emiraten is wisselend en kan daardoor niet worden gegarandeerd. Het drinken van het kraanwater kan leiden tot ernstige ziekten zoals Cholera, Tyfus, Hepatitis, Meningitis, Legionella of besmetting met het Norovirus.

Neem voldoende voorzorgsmaatregelen wanneer u in de Verenigde Arabische Emiraten water wilt drinken. Drink geen kraanwater maar kies voor flessenwater of ontsmet het kraanwater met zuiveringstabletten of een speciaal waterfilter, voordat u het drinkt.

Katadyn Waterzuiveringstabletten
Zuiveringstabletten
Prijs: EUR 18,95
Tabletten bestellen

Het Katadyn Waterzuiveringstablet is een snelle en effectieve desinfectie voor helder water. Binnen 30 minuten is, in de meeste gevallen, het water veilig drinkbaar. Gezuiverd water kunt u vervolgens gedurende 6 maanden bewaren. Deze waterzuiveringstabletten worden vaak gebruikt tijdens het reizen, kamperen en / of wandelen in het buitenland.

Katadyn Waterfilter Vario
Katadyn Waterfilter Vario
Prijs: EUR 120,00
Waterfilter bestellen

Het Katadyn Vario filter is bijzonder doeltreffend en biedt een optimaal gebruiksgemak. Het reinigt 1 liter water binnen 2 minuten! Door een speciaal filtersysteem voorzien van zowel een keramisch als een glasvezel filter heeft u in een handomdraai veilig drinkbaar water. Het steenkool (koolstof) filter verwijdert daarnaast eventuele nare luchtjes.

Controleer voordat u water uit een fles drinkt altijd of de originele afsluiting nog heel is. Het komt namelijk regelmatig voor dat gebruikte flessen worden gevuld met vervuild kraanwater en als schoon bronwater worden aangeboden. Alleen wanneer de originele afsluiting (sealing) van de fles (zoals deze door de producent is aangebracht) nog heel is, kunt u het water veilig drinken. Is de sealing van de fles verwijderd of beschadigd beschouw het water dan als verontreinigd en gooi het weg of zuiver het met zuiveringstabletten of een filter.

Omdat de kwaliteit van het kraanwater in Abu Dhabi niet kan worden gegarandeerd en er een reële kans is op vervuild kraanwater dient u naast flessenwater, reinigingstabletten en eventueel filters ook aanvullende maatregelen te nemen. Drink geen drankjes met ijsklontjes, eet geen waterijsjes, gebruik geen leidingwater voor het poetsen van uw tanden of het reinigen van uw lenzen en eet alleen groenten waarvan u zeker bent dat deze is gewassen in gekookt water.

Noodzakelijke vaccinaties voor Abu Dhabi

Voor uw reis naar Abu Dhabi is het belangrijk dat u de juiste vaccinaties heeft gehaald. In Verenigde Arabische Emiraten komen namelijk meerdere infectieziekten voor die een ernstig of zelfs dodelijk ziekteverloop kennen. Enkele van deze infectieziekten openbaren zich pas na enige tijd en kunnen dus ook na terugkomst in Nederland klachten veroorzaken. Om uw reis (en de periode daarna) in goede gezondheid te kunnen beleven, is het raadzaam dat u zich voor, de in Verenigde Arabische Emiraten voorkomende infectieziekten, heeft laten vaccineren.

Vaccinaties zijn in veel gevallen niet verplicht, maar worden wel vergoed door uw zorgverzekering. Omdat voorkomen beter is dan genezen is een vaccinatie vaak een verstandig besluit.

In Verenigde Arabische Emiraten komen de volgende infectieziekten voor:

  • Hepatitus A
  • Hepatitus B
  • Buiktyfus
  • Polio DTP

Vaccinatie afspraak maken
Meer info

U doet er verstandig aan om voorafgaand aan uw reis naar Abu Dhabi de noodzakelijke vaccinaties te halen. Zo voorkomt u dat uw reis mogelijk ernstige gevolgen krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van vaccinaties. Het is niet mogelijk om in Abu Dhabi op Abu Dhabi International Airport uw vaccinaties te halen. Veel vaccinaties hebben namelijk enige tijd nodig voordat de werking optimaal is.

Welke taal spreken ze in Abu Dhabi?

In Verenigde Arabische Emiraten spreekt vrijwel de gehele bevolking Arabisch.

Bent u de taal die de bevolking van Verenigde Arabische Emiraten spreekt niet machtig dan is een goede vertaal app een must. Een veelgebruikte vertaal app is de Google Translate app. Deze app vertaalt van -en naar 90 talen en beschikt ook over automatische spraakvertaling. Bij automatische spraakvertaling wordt gesproken tekst direct vertaald. U hoeft de tekst niet meer in te toetsen maar kunt de app dus laten mee luisteren in een gesprek. De app vertaalt direct wat uw gesprekspartner zegt.

Daarnaast kunt u, door de camera van uw smartphone of tablet op een tekst te richten, direct die tekst vertalen. U kunt hierbij denken aan aan verkeersborden, menu kaarten of andere objecten met een vreemde taal. Google Translate is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store van Apple.

Reis vertaal app downloaden
Reis vertaal app downloaden

Hoe groot is Verenigde Arabische Emiraten?

Verenigde Arabische Emiraten heeft een oppervlakte van 83600 vierkante kilometer. Van dit oppervlak is slechts een zeer beperkt deel wateroppervlak.

CO2 uitstoot

De Verenigde Arabische Emiraten heeft een totale CO2 emissie van ongeveer 201000 Kilo ton per jaar, veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit is 0,56% van de totale CO2 uitstoot ter wereld. Met deze uitstoot behoort de Verenigde Arabische Emiraten tot de 29 landen die de meeste CO2 uitstoot produceren.

Per hoofd wordt er in Verenigde Arabische Emiraten ongeveer 21,3 ton CO2 uitgestoten per jaar. Hiermee staat de bevolking van Verenigde Arabische Emiraten op een 3e plaats van uitstoot per hoofd van de bevolking.

In totaal heeft Verenigde Arabische Emiraten een elektriciteit consumptie van 70580000 megawatt. Dit is 0,3% van de totale wereld consumptie. De Verenigde Arabische Emiraten wekt voldoende duurzame energie op om aan 0% van de eigen energiebehoefte te voldoen.