Hoe lang is het vliegen naar Aalborg, Denemarken

De vliegtijd naar Aalborg, Denemarken is 0 uur en 58 minuten.

U landt op luchthaven Aalborg Airport.

Eenvoudig in gebruik!

De afstand van Amsterdam naar Aalborg is 624 kilometer.

De totale CO2 uitstoot voor deze vlucht ligt tussen de 779 en 1653 kilo CO2.
De uiteindelijke CO2 uitstoot is afhankelijk van de belading en het type vliegtuig waarmee u vliegt.

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Noodzakelijke vaccinaties

Airport hotels Complete vakanties Reviews

Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling

Duurzame energie

Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken
Luchtvervuiling Duurzame energie
Wijzig vertrekpunt Vlucht zoeken Airport hotels Noodzakelijke vaccinaties
Complete vakanties Reviews Kraanwater drinkbaar? Uber rit boeken Luchtvervuiling Duurzame energie

Luchtvervuiling in Aalborg

De norm voor luchtvervuiling wordt uitgedrukt in Particulate Matter, beter bekend als fijnstof. Met name fijnstof met een diameter kleiner dan 2.5 micrometer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. De mate van luchtvervuiling wordt dan ook uitgedrukt in de meetwaarde PM2.5. De World Health Organization heeft de norm voor luchtkwaliteit vastgesteld op 35.5 PM2.5. Bij een langdurige blootstelling aan waarden boven deze norm kunnen ernstige gezondheidsklachten/ziekten optreden zoals longkanker, astma en cardiovasculaire aandoeningen, vroeggeboorte en aangeboren afwijkingen.

De luchtvervuiling in Aalborg heeft een gemiddelde concentratie van 15 PM2.5. Hiermee voldoet Aalborg aan de norm die de WHO heeft gesteld. Een langdurig verblijf in Aalborg kan dus als ongevaarlijk voor de gezondheid worden beschouwd. Aalborg behoort tot de 137 steden met de slechtste luchtkwaliteit.

Het dragen van een mondkapje kan de hoeveelheid fijnstof die in uw longen komt verminderen. Let wel goed op dat het mondkapje geschikt is om fijnstof tegen te houden. Veel mondkapjes uit bouwmarkten zijn hier niet voor geschikt. U kiest het beste voor een fijnstofmasker.

Veilig drinkwater in Aalborg?

Het kraanwater in Aalborg is over het algemeen veilig om te drinken! Wel kan het water, doordat men in Denemarken andere zuiveringstechnieken gebruikt, anders smaken dan wat u normaal gewend bent. Dit kan echter geen kwaad voor de gezondheid.

Noodzakelijke vaccinaties voor Aalborg

Voor uw reis naar Aalborg worden geen vaccinaties aangeraden. In Denemarken komen namelijk geen ernstige infectieziekten voor.

Welke taal spreken ze in Aalborg?

In Denemarken spreekt vrijwel de gehele bevolking Deens. Naast deze veel voorkomende taal wordt er lokaal ook in het Groenlands, Faeröers

Duurzame energie

Denemarken genereert ongeveer 14674000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie. 0% van deze duurzame energie bestaat uit waterenergie en wordt opgewekt met waterkrachtcentrales en / of stuwdammen. 7% van de duurzame energie wordt opgewekt uit windenergie. Met 14674000 Mw/uur per jaar aan duurzame energie behoort Denemarken tot de 36 landen die de meeste duurzame, non fossiele, energie opwekken.

In totaal heeft Denemarken een elektriciteit consumptie van 32070000 megawatt. Dit is 0,1% van de totale wereld consumptie. Denemarken wekt voldoende duurzame energie op om aan 45,8% van de eigen energiebehoefte te voldoen.